Spanje

POSTCARDS IN SPANJE

Naar Ibiza? Hier moet je zijn!

Naar Ibiza? Hier moet je zijn!

Toen ik samen met vriendin Maryke bij Melania op Ibiza logeerde, leerden we haar vriendin Moni kennen. Moni is Nederlandse en woont deels op Ibiza. Laatst stuurde ze me een mail om te vertellen dat ze nu ook een studio op Ibiza verhuurt. En omdat deze er...

Lees meer
Gare du Nord: B&B in mijn favoriete dorp op Ibiza

Gare du Nord: B&B in mijn favoriete dorp op Ibiza

Het noorden van Ibiza en ik zijn een fijne combi.  Ik houd van de natuur, de kleine strandjes, de rust, de hippie-sfeer, het pure eten, de lieve mensen en van het klimaat. Mijn favoriete dorp op Ibiza is Sant Joan en laat daar nu net een leuke B&B zitten. B&B...

Lees meer
De leukste strandtenten van Ibiza

De leukste strandtenten van Ibiza

Ik schreef al eens eerder over mijn favoriete Nederlandse strandtenten. Nu is het tijd voor mijn favoriete strandtenten op Ibiza. Ze zijn allemaal fantastisch, dus regel snel je vliegtickets voor Ibiza en dan zit jij binnenkort met een drankje voor je neus in een van...

Lees meer
Leuke studio’s met zwembad op Ibiza

Leuke studio’s met zwembad op Ibiza

Ik ben net terug van Ibiza en heb weer een pareltje ontdekt. Reisgenoot Maryke en ik sliepen bij de Nederlandse Melania. Zij verhuurt op haar eigen terrein (in het Noorden van Ibiza, vlakbij San Miguel)  twee mooie zelfstandige studio's, gelegen achter haar eigen...

Lees meer
Nog een Ibiza topper!

Nog een Ibiza topper!

Wat krijg je als een stiliste een B&B gaat beginnen op Ibiza? Uiteraard: een topplek. De Nederlandse Renu vertrok met haar man en dochter naar Ibiza en streek neer in San Lorenzo, een schattig dorpje in het noorden. Ze toverden het huis (met zwembad) om in een...

Lees meer
Leuke betaalbare B&B op Ibiza

Leuke betaalbare B&B op Ibiza

Veel lezers vragen of ik nog nieuwe tips heb voor betaalbare accommodaties op Ibiza aangezien Francoises finca steeds vaker is volgeboekt. Zelf wil ik ook graag eens een ander adresje uitproberen en tijdens mijn internetzoektocht kwam ik een juweeltje tegen. Een mooie...

Lees meer
Tips voor Noord-Ibiza

Tips voor Noord-Ibiza

Hoe je het meest authentieke Ibiza vindt? Gastblogger Jolanda Oudesluijs weet het wel: 'Laat het drukke zuiden voor wat het is en ga naar het noorden van het eiland. Hier vind je natuur, de campo, schitterende baaitjes, rust en hippies.' Dit zijn haar tips voor een...

Lees meer
Eend huren op Ibiza

Eend huren op Ibiza

Sinds we op Ibiza een 2cv, oftewel een eend, huurden, vindt onze peuter van 2,5 onze eigen Citroen C3 super saai. Hij wil, nee eist, dat we ook een eend kopen. Gelijk heeft 'ie, want wat was het leuk om op Ibiza in die eend te rijden. Dakje open, wind door de haren en...

Lees meer
Restaurants die wél in de winter open zijn op Ibiza

Restaurants die wél in de winter open zijn op Ibiza

Dat ik fan ben van Ibiza in de winterperiode, heb je hier al kunnen lezen. Ik houd van de geur van haardvuren, de amandelbloesem, het milde klimaat, de bloemen, de rust en de lege stranden. Maar ik houd ook van gezelligheid en leuke restaurantjes. Voor dat laatste...

Lees meer
Boutique hotel in het noorden van Ibiza

Boutique hotel in het noorden van Ibiza

Ken je dat? Dat je foto's van een hotel, barretje of interieur ziet en dat je bijna gaat kwijlen, zo mooi vind je het. Ik had dat met Los Enamorados op Ibiza. Via Facebook hield ik de bouw van dit gloednieuwe hotel in de gaten en al snel wist ik dat ik hiernaartoe...

Lees meer
Klein paradijs: Formentera

Klein paradijs: Formentera

Alleen je naam is al mooi. Formentera. Zustereiland van Ibiza. En een van de meest paradijselijke eilanden die ik ken. Met parelwitte zandstranden en een zee in 20 tinten blauw. Waar rust heerst, waar hippies wonen, waar bijna iedereen fietst en waar hoge hotels...

Lees meer
Een (t)huis op Ibiza

Een (t)huis op Ibiza

Ik heb de laatste weken wat minder vaak geschreven, omdat ik erg druk was met verhuizen. Eerst van het ene huis naar de opslag. Een maand later van opslag naar nieuw huis in een nieuwe stad. (Deventer it is!) Waar we in de tussenliggende maand woonden? Eerst twee...

Lees meer
Vintage Volkswagen bus op Ibiza

Vintage Volkswagen bus op Ibiza

Een vintage Volkswagen bus, bestuurd door een oude hippie, toetert en wuift vrolijk naar ons. Hij ziet een soortgenoot rijden. Dat is een van de leuke dingen aan rondrijden in zo'n Volkswagen bus: je trekt heel wat bekijks en bijna iedereen glimlacht als je voorbij...

Lees meer
Kindvriendelijke adresjes Ibiza

Kindvriendelijke adresjes Ibiza

Ibiza staat bekend als party-eiland en spiritueel hippie-walhalla, maar wist je dat het eiland ook super leuk is voor gezinnen met kinderen? In opdracht van magazine 'Ouders van Nu' ging ik op zoek naar Ibiza's buggyproof adresjes. Hieronder zie je een verkorte versie...

Lees meer
Hippe B&B Valencia

Hippe B&B Valencia

Ik ben fan van Portugese tegelvloeren sinds mijn verblijf bij Retrome in Barcelona en mijn tegeltjesreis door Portugal. Het is dus niet zo gek dat ik super enthousiast ben over deze B&B in Valencia. Check die vloeren! : ) Maar niet alleen de vloeren zijn leuk...

Lees meer
Tips voor een weekend Sevilla

Tips voor een weekend Sevilla

Een van de leukste steden in Spanje is Sevilla. Waarom? Sevilla bruist, ademt, leeft, huilt, lacht, danst, geniet, eet en drinkt. Het is de stad van flamenco, tapas en Don Juan. Half moors qua bouwstijl, maar ook heel katholiek. De zon schijnt er bijna altijd en...

Lees meer
Natuurwandeling Ibiza

Natuurwandeling Ibiza

Tijdens mijn Happy Detox Retreat van Retreat Yourself heb ik niet alleen maar gezonde sapjes gedronken in het zonnetje en als een Boeddha in kleermakerszit gezeten. Inbegrepen was ook een wandeling met gids Lucien leCarme. Willemien beloofde een redelijk makkelijke...

Lees meer
Reisvideo: yoga- & detoxweek op Ibiza

Reisvideo: yoga- & detoxweek op Ibiza

Met Retreat Yourself ging ik een week op happy detox retreat op ibiza. Zo gaaf!  Een week lang yoga en gezond ayurvedisch eten in een mooie villa op Ibiza: wie wil dat nu niet? En ik mocht ook nog eens samen met vriendin Alyssa, die blogt over yoga en blij en gezond...

Lees meer
[enjoyinstagram_mb]