Dat ik fan ben van Ibiza in de winterperiode, heb je hier al kunnen lezen. Ik houd van de geur van haardvuren, de amandelbloesem, het milde klimaat, de bloemen, de rust en de lege stranden. Maar ik houd ook van gezelligheid en leuke restaurantjes. Voor dat laatste moet je even zoeken als je in de winter op Ibiza bent. Veel restaurants en strandtenten zijn gesloten. Maar niet allemaal. Ik noem je mijn favoriete restaurants die wel open zijn in de winter. Goed om te weten: de meeste restaurants zijn niet makkelijk bereikbaar zonder auto, dus een auto huren op Ibiza is aan te bevelen.

Atzaro 

Agriturismo Atzaro is prachtig! Het zwembad met enorme letter LOVE en de vele Boeddha’s en hemelbedden maken dat het voelt alsof je op Bali zit in plaats van Ibiza. Een nachtje hier slapen is zomers voor mij niet te betalen, maar in de winter vallen de prijzen mee. Maar ook als je hier geen hotelgast bent, kun je gewoon komen eten in het restaurant. Het eten is betaalbaar, lekker en je mag toch even meegenieten van de prachtige tuinen.
atzaro 2

Atzaro beach 

Atzaro Beach is de strandtent van Atzaro, gelegen aan Cala Nova. Het is een fijne plek om een drankje te drinken of te lunchen. De smoothies zijn zalig! Uitzicht op zee gegarandeerd.

ataro-beach-winter

La Paloma 

Voor de lekkerste, gezonde lunch ga je naar La Paloma in San Llorenc. In de zomer heb ik hier meerdere keren in de fijne tuin gezeten, in de winter is het heerlijk binnen zitten. La Paloma is echt, echt, echt het lekkerste adresje van Ibiza.
paloma

Hostal La Torre

Vergeet San Antonio, daar wil je zelfs in de winter nog niet zijn. Maar waar je wel wilt zijn, is Hostal la Torre, net boven San Antonio. Dit hotel met restaurant is gewoon open in de winterperiode en biedt een van de mooiste plekjes voor wie de zon wil zien ondergaan boven zee. Het eten is ook nog een lekker en ze hebben er de aller tofste rieten boho stoelen!
hostallatorre

Bar Costa

In de zomer kun je hier zelden een plekje vinden, zo populair is deze bar met zijn geweldige tapas. In de winter is het nog steeds druk, maar nu met voornamelijk locals. En een plek bemachtigen lukt altijd wel. Lekker rond het haardvuur met een wijntje en brood met gerookte ham erbij: genieten! Bar Costa vind je in het centrum van Santa Gertrudis.

Ancient People

Lekker Indiaas eten in Ibiza stad kan bij Ancient People. Het restaurant is ingericht als 1 grote Bollywood film met bonte kleuren, Indiase prints en oude houten deuren. Daar houd ik van. Net als van Indiase gerechten. Topplekje dus.
ancient-people

Sabores Naturales

In San Juan vind je het kleine restaurantje Sabores Naturales. Helaas is het in de winter gesloten. Op een dag na. Elke zondag, tijdens de hippiemarkt, is het open voor lunch of gewoon een koffie of chai thee. Het eten is niet duur en heel erg lekker. Ik zou dit plekje zeker combineren met een bezoek aan de hippiemarkt.
562659_270794433007751_85836639_n.jpg

Los Enamorados

Nieuw op mijn favorieten-lijst is Los Enamorados in Portinatx. Dit prachtige hotel heeft een erg fijn restaurant met uitzicht op zee. En het is gewoon het hele jaar open. Aanrader!
img_1215

 

Tip: bekijk mijn travelvideo over winter op Ibiza!