Ik schreef al eens eerder over mijn favoriete Nederlandse strandtenten. Nu is het tijd voor mijn favoriete strandtenten op Ibiza. Ze zijn allemaal fantastisch, dus regel snel je vliegtickets voor Ibiza en dan zit jij binnenkort met een drankje voor je neus in een van deze strandtenten.

On the beach

Hip is leuk, maar soms heb ik er gewoon geen zin in. Dan wil ik gewoon een strandtent waar je een burger kunt eten, met je voeten in het zand kan graven en jezelf kan zijn. On the Beach in Cala de sant Vincent is zo’n strandtent. Hier hangt een hele fijne sfeer. De muziek is leuk (even geen lounge), het eten is goed en de mensen zijn vriendelijk. Tel daarbij op dat je op het strand zit en de tent rijkelijk is versierd met palmbomen, surfplanken, bamboe en emmertjes en schepjes. Wat wil je nog meer?

The boathouse

Op hetzelfde strand als On the Beach vind je The Boathouse. Dezelfde eigenaren hebben hier weer een succesvolle tent neergezet, al heeft The Boathouse een compleet andere stijl. Veel maritieme details, riet, hangmatten en hangstoelen. Combineer dat met een fantastisch uitzicht op zee en je weet dat je hier goed zit. Ik heb hier een uur lang van mijn taart met koffie genoten, al schommelend in de hangstoel. Zo relaxt! Echt een plekje waar je zeker naartoe moet.

boat house ibiza

ibiza boathouse leukste strandtenten

Sunset Ashram

Als je naar Sunset Ashram wilt, reserveer dan op tijd een tafel front row, zodat je de sunset ook echt goed kunt aanschouwen. Dit restaurant/strandtent is gebouwd tegen de rotsen, op een manier dat het lijkt alsof het uit de rotsen is gehouwen. Vanuit je bankje of stoeltje kijk je uit over de zee van Cala Comte en de prachtige zonsondergang. Lekker drankje erbij, op de achtergrond loungemuziek en het geklingel van een schelpen windgong en op de menukaart Indiaas eten en sushi. Voor wie wil zonnebaden, worden ligbedden op het strand verhuurd. De Sunset Ashram heeft ook een eigen shop, waar je terecht kunt voor leuke hippie outfits en bontgekleurde tassen. Cala Comte zelf vond ik een van de mooiste stranden, dus ook daarom moet je hier zeker naartoe gaan.

strandtenten tips ibiza

 

Chiringuito Aguas Blancas

Op het prachtige strand Aquas Blancas vind je een van de leukste chiringuitos, oftewel kleine strandtentjes, op het zand. Verwacht hier geen uitgebreide menukaart, maar wel snacks en ijskoude drankjes. Wat nog meer? Lekkere muziek, vrolijke mensen, rieten parasolletjes en blote voeten in het zand. Kom je laat in de middag? Dan is de kans groot dat er al wat mensen aan het dansen zijn.

leukste chiringuito ibiza

Elements Benirras

Is het een restaurant of een strandtent? Ik zeg: allebei! Het is namelijk een restaurant op het strand van Benirras. Ik ben fan van de inrichting, het lekkere eten en de fijne sfeer. Goedkoop is het niet, maar naast Elements zit een pizzeria van dezelfde eigenaren en die is wel goed betaalbaar.

leukste strandtenten Ibiza

 

Aiyanna Ibiza

Net nieuw is beachclub Aiyanna op het strand van Cala Nova. Het meest opvallende aan deze strandtent zijn de felgekleurde, enorme parasols. Wauw wauw wauw! Alleen om deze parasols wilde ik al hiernaartoe. Aiyanna is van dezelfde eigenaren als Amante, ook een leuke beachclub. Verschil is dat Aiyanna iets meer een bohemian sfeer heeft. Maar dan wel heel hip bohemian. De medewerkers hebben allemaal prachtige kleding aan met Indonesische prints (te koop in de bijbehorende boetiek) en drankjes koop je bij de bar of bij de foodtruck. Leuk, leuk, leuk!

aitana ibiza felgekleurde parasols

aiyanna ibiza