Ken je dat? Dat je foto’s van een hotel, barretje of interieur ziet en dat je bijna gaat kwijlen, zo mooi vind je het. Ik had dat met Los Enamorados op Ibiza. Via Facebook hield ik de bouw van dit gloednieuwe hotel in de gaten en al snel wist ik dat ik hiernaartoe moest. Nu lieten de kamerprijzen het niet toe om hier samen met mijn ouders en ons zoontje een week te verblijven en dus kozen we voor een iets goedkopere finca, maar gelukkig heeft het hotel ook een restaurant/barretje, waar je net als de lucky hotelgasten hetzelfde fantastische uitzicht hebt en van dezelfde interieurschoonheid mag genieten. En dus reden wij in ons gehuurde eendje met volle vaart en heel veel zin naar Portinatx, in het noorden van Ibiza, waar Los Enamorados zich bevindt.

Portinatx is een van de toeristische badplaatsen op Ibiza. Er komen veel Engelsen en Nederlanders, maar het is best beschaafd vergeleken met bijvoorbeeld San Antonio, waar je dus echt niet moet zijn als je niet 24 uur per dag wilt feesten. Helemaal aan de rand (en dus lekker rustig) ligt Los Enamorados, verscholen in een baai, met uitzicht op de vuurtoren. Het is hier zo mooi! Toen we onze lelijke eend parkeerden, hebben we eerst een half uur over de zee en de baai gestaard. We raakten helemaal in een soort jubelstemming. Om vervolgens nog blijer te worden, toen we Los Enamorados binnenstapten. Alleen al die muurschildering van 2 geliefden was geweldig! Voor wie het nog niet wist: Los Enamorados betekent ‘de geliefden’.

img_1183 img_1210 img_1219 img_1241img_1180

Toen we aankwamen, was het voor ons hoog tijd voor een drankje. We mochten op het terras een plekje uitzoeken (yes! Uitzicht op zee!) en bestelden een chai thee en een espresso. Ik had verwacht dat de drankjes heel duur zouden zijn, maar dat viel gelukkig reuze mee. Ook was het heerlijk rustig. De gasten die er waren, kletsten zachtjes met elkaar, lazen een boek of genoten van het uitzicht. We besloten meteen dat we hier wilde lunchen en reserveerden vast een tafel voor twee uur later. Eerst wilde ik nog even het hotel verkennen. Dat ‘even’ duurde uiteindelijk zolang, dat mijn vriend me moest opzoeken om te vragen waar ik bleef ; ) Er was zoveel te bewonderen. Zelfs het toilet was mooi ingericht. Overal natuurlijke materialen, warme kleuren en bijzondere items. En heel veel was ook nog eens gewoon te koop. Die okergele linnen servetten konden dus zowaar van mij zijn!

img_1213 img_1215 img_1217

img_1282 los-enamorados-ibiza-portinatx-hotel-en-restaurant

Na een zwempauze van een uur op het naastgelegen strandje, was het tijd voor lunch. Ik genoot van een zalmburger met chipjes van banaan en een ijskoud glas witte wijn. Heerlijk! Wat een bijzondere plek is dit. Ik kan me voorstellen dat het super moet zijn om hier te overnachten. Alle kamers hebben uitzicht op zee en een bijzonder uiterlijk. Veel kleur, een hangmatje op het balkon en echte Coco-mat matrassen. Tel daarbij op een zonterras met ligbedden en rieten parasolletjes en de zee heel erg dichtbij. O, en natuurlijk elke dag lekker eten. Zucht… Het enige nadeel voor mij is dat kamers tussen de 225 en 400 euro per nacht kosten. Ik houd het hier dus even bij alleen lunchen en koffie drinken. Ook heel fijn!

img_1277

los-enamorados-ibiza-portinatx-hotel-boutique-2
los-enamorados-ibiza-portinatx-hotel-boutique
los-enamorados-ibiza-portinatx-hotel-design

los-enamorados-ibiza-portinatx-hotel-mooi

los-enamorados-ibiza-portinatx-hotel

Je kunt dit hotel hier boeken.