Ibiza staat bekend als party-eiland en spiritueel hippie-walhalla, maar wist je dat het eiland ook super leuk is voor gezinnen met kinderen? In opdracht van magazine ‘Ouders van Nu’ ging ik op zoek naar Ibiza’s buggyproof adresjes. Hieronder zie je een verkorte versie van het artikel. Het hele verhaal lees je Ouders van Nu editie 8-2016. 

Atzaro
Atzaro Beach (foto hierboven) is een prachtige strandtent in het oosten van Ibiza. Witte banken, rieten parasols, uitzicht op zee, lekker eten én een kinderhoek. Terwijl wij aan een smoothie nipten en broodjes in olie dipten, speelde Olivier een paar meter verder met blokken en hamertje tik. Ideaal. Atzaro is sowieso goed met kinderen, want de gelijknamige luxe agriturismo (waar Wendy van Dijk getrouwd is), organiseert in de winterperiode elke zondag een leuke markt vol met workshops, theater en activiteiten voor kids. Een super geliefde plek voor families op Ibiza. Ibiza is overigens fantastisch in de herfst- en winterperiode. De temperatuur is aangenaam, het is lekker rustig en de prijzen voor hotels zijn een stuk lager.

atzaro3


Speeltuin op het strand

Een andere fijne lunchplek is Paloma in Sant Llorenc. Houten tafels en stoeltjes in een prachtige boomgaard vol sinaasappelbomen en bloemen. Het eten is puur en goed en er zijn voldoende kinderstoelen. Maar het hoogtepunt voor kids is de kleine speeltuin. Lekker schommelen tussen de gerechten door. En als toetje ijs of taart. Kan het nog beter? Misschien wel. Want Babylon Beach Bar net boven Santa Eularia heeft niet alleen een grote schommel, maar ook een klimmuur, houten loopbrug en kabelbaantje. Niet geschikt voor de allerkleinsten, maar iets grotere kinderen vinden het fantastisch!

tips-restaurants-ibiza


Hippiemarkt

Een plek waar kinderen én volwassenen hun ogen uitkijken, is de hippiemarkt. Kraampjes vol zelfgemaakte kettingen, verentooien, tassen, kleren en veel meer. En een kleurrijke mix van mensen: oude hippies, moderne hippies, hippies voor een dag, nieuwsgierige toeristen en kinderen. De sfeer is super goed. Mijn voorkeur gaat uit naar de hippiemarkt in Sant Joan op zondag. Terwijl een band voor livemuziek uit de jaren ’60 zorgt, drinken papa en mama een biertje en dansen de kinderen voor het podium. En tussen alle kraampjes vind je altijd wel een schattig jurkje of een stoere legging voor je kroost. De grootste hippiemarkt, Las Dalias, wordt op zaterdag gehouden in Sant Carlos. Ook leuk voor kinderen, maar vanwege de grootte misschien iets minder geschikt voor de hele kleintjes.

ibiza

Van yoga tot klimbos

Zin in iets sportiefs? Yogalessen worden op Ibiza overal aangeboden. Ook voor kinderen. De Nederlandse Anneke van Bokhoven leert je kids tijdens haar lessen zo sterk te worden als een leeuw, zo soepel als een slang, zo lenig als een aap en zo relaxt als een kat. Je kunt haar lessen online reserveren op balanns.nl of op dinsdagmiddag 16.30 vrij inlopen bij Open Space tussen Santa Gertrudis en San Lorenzo. Als je dan toch zo soepel bent als een slang, kun je daarna klimmen als een aap in klimbos Acrobosc in Santa Eulalia. Hier vind je drie routes. De groene is geschikt voor kinderen van drie tot en met vijf jaar, de blauwe route voor kinderen vanaf zes jaar en de rode route is voor kinderen vanaf twaalf jaar. Ook sportief, maar tegelijkertijd verfrissend is waterpark Aquamar in Playa d’en Bossa. Denk: meterslange glijbanen, waterfonteinen en speelweides. Voor de kleintjes is er een peuterbad en een speelweide. En uiteraard zijn er genoeg plekken om eten en drinken te halen.

kidsyoga2


Me-time

Hoe leuk en lief je kinderen ook zijn, even een momentje zonder ze is ook weleens fijn. Bijvoorbeeld om rustig te lunchen of een beachparty op het strand mee te maken. Gelukkig zijn er genoeg plekken op Ibiza waar je je kind even onder toezicht kan laten spelen. Bij Beachclub Nassau Tanit Beach in Playa d’en Bossa is bijvoorbeeld dagelijks een Kids Corner. Hier worden kinderen vermaakt met leuke activiteiten, zoals kleuren, goochelen en gezichten beschilderen. Ook bij El Chiringuito is een kinderhoek, waar begeleiding je kroost vermaakt met de leukste spelletjes en workshops. Deze strandtent in Es Cavallet is sowieso een echte aanrader. Lekker eten (veel vis) met je voeten in het zand en een fantastisch uitzicht op zee. Is je kind uitgespeeld? Bestel dan het kindermenu. En wil je er echt even tussenuit met z’n tweeën? Boek dan een plekje bij MinIbiza in San José, een soort crèche waar je kind urenlang vermaakt wordt.

1980323_1628320507392121_2762415143936059867_o little-chiringuito-495x400

 

Zoek je ook nog leuke plekken op Ibiza om te slapen met kinderen? Kijk dan hier eens.

 

Hierbij het Ouders van Nu artikel met reusachtige ; ) foto van mij en Olivier!

ibiza ibiza2