Het noorden van Ibiza en ik zijn een fijne combi.  Ik houd van de natuur, de kleine strandjes, de rust, de hippie-sfeer, het pure eten, de lieve mensen en van het klimaat. Mijn favoriete dorp op Ibiza is Sant Joan en laat daar nu net een leuke B&B zitten. B&B Gare du Nord wordt gerund door Nederlanders, dezelfde eigenaren als van Ducks United; het charmante lelijke eendjes-verhuurbedrijf op Ibiza. Ik heb al twee keer het eiland verkend in zo’n eendje en het is echt een aanrader. Maar daarover kun je meer lezen in deze blog. Terug naar de Bed & Breakfast. Want ben jij op zoek naar een leuk, betaalbaar en kleinschalig verblijf op Ibiza? Dan is Gare du Nord iets voor jou.

In het centrum van Sant Joan, Ibiza

Een betaalbaar verblijf op Ibiza vinden is best een uitdaging. Gelukkig heb ik er meerdere gevonden en dit is er een van. Gare du Nord ligt in het leuke centrum van Sant Joan. Voordeel is dat leuke winkeltjes, de zondagse hippiemarkt en restaurants op loopafstand zijn (sterker nog: je zit er bijna met je neus bovenop). Nadeel is dat het wat verder van het strand is en dat je niet echt een ruime tuin met zwembad hebt. Het echte buitenleven moet je dus elders zoeken. Auto (eend) huren dus!

Gare du Nord heeft 9 kamers, die in grootte en luxe verschillen. Allemaal zijn ze mooi ingericht en op sommige kamers kun je een extra bed plaatsen. Ideaal voor als je met je kindje komt of met z’n drieën reist. Elke ochtend wordt er een lekker ontbijt geserveerd. En daar mag je best wat van verwachten, want Gare du Nord is naast B&B ook een restaurant. Van woensdag t/m zondag worden hier de lekkerste gerechten geserveerd, zowel binnen als buiten staan tafels en stoelen. En ook in de winter is het restaurant geopend. Als gast van de B&B kun je hier terecht, maar ook niet-gasten mogen aanschuiven voor een goede maaltijd.

De prijzen van deze leuke Bed & Breakfast verschillen nogal per seizoen en per kamer (van 75 tot 180 euro per nacht). In het hoogseizoen betaal je uiteraard het volle pond, dus ik zou zeggen: ga lekker in het voor-of najaar. Of zelfs in de winter, want dan is Ibiza ook super mooi (check mijn filmpje over de winter op Ibiza!!).

Zin gekregen? Hier kun je boeken. 

 

Geboekt? Tips voor het noorden van Ibiza vind je hier.