Ik ben fan van Portugese tegelvloeren sinds mijn verblijf bij Retrome in Barcelona en mijn tegeltjesreis door Portugal. Het is dus niet zo gek dat ik super enthousiast ben over deze B&B in Valencia. Check die vloeren! : )

Maar niet alleen de vloeren zijn leuk hoor. De hele B&B doet aan als een hippe concept store, maar dan om in te slapen en ’s ochtends lekker loom te ontbijten en koffie te drinken. Precies waar ik van houd dus. Want wat ik vooral zo leuk vind aan reizen, is het gevoel dat alles open staat die dag. Dat je wakker word, een broodje eet, rustig je koffie drinkt en dan je 100 % stedengids pakt om te kijken waar je vandaag eens naartoe zult gaan. Of juist niet… In Valencia ben ik nog nooit geweest. Er zijn zekere plannen om deze zomer te gaan, maar we hebben ons huis verkocht dus reizen is een beetje afhankelijk van de planning en overdracht enzo. Maar als het Valencia wordt, dan lijkt me dat super. Een stad aan zee, vol leuke winkels, bijzondere gebouwen en veel tapas. En dan ga ik zeker in deze B&B overnachten.

leuk hotel B&B valencia 2leuk hotel B&B valencia 9 20_57085449leuk hotel B&B valencia 5

ABCYou (zo heet de B&B) heeft stijlvolle tweepersoonskamers en appartementen voor 4 of 5 personen. De appartementen hebben een keuken, dus je kunt gewoon je eigen maaltijd bereiden als je wilt. En in elke kamer of elk appartement kan een babybed geplaatst worden (daar let ik dus op sinds ik moeder ben). Wat mij erg aanspreekt, is dat de kamers allemaal net even anders zijn. De ene kamer heeft een retro tegelvloer, de ander een witte bakstenen muur met contrasterende gele stoel en weer een andere een romantische look. Voor welke kamer zou jij kiezen?

leuk hotel B&B valencia 3 leuk hotel B&B valencia 4

De eigenaren van ABCYou zijn Nederlands. Het is een jong stel. En zo te zien, hebben ze veel oog voor design en interieur. Aan de foto’s op hun site te zien, kunnen ze heel goed koffie zetten en fijne ontbijtjes in elkaar draaien. Die je vervolgens kunt opeten in de leuke binnentuin. Terwijl ik dit schrijf, heb ik super veel zin om te gaan. Voor nu blijft het nog even bij wegdromen bij de foto’s ; ) Droom je mee?

leuk hotel B&B valencia 8 leuk hotel B&B valencia 10leuk hotel B&B valencia 6

Best thing: Tegeltjesvloeren en super mooie inrichting.
Prijs: rond de 65 euro per nacht voor een tweepersoonskamer in het middenseizoen.

www.abcyou.es