Een vintage Volkswagen bus, bestuurd door een oude hippie, toetert en wuift vrolijk naar ons. Hij ziet een soortgenoot rijden. Dat is een van de leuke dingen aan rondrijden in zo’n Volkswagen bus: je trekt heel wat bekijks en bijna iedereen glimlacht als je voorbij komt. We zijn vandaag op pad met Yvonne Bouman, die op Ibiza tours organiseert met haar blauwe Volkswagen hippiebus.

Van de gebaande paden

‘Waar willen jullie naartoe?’, vraagt Yvonne, terwijl ze ons een flesje sap en wat nootjes toeschuift. We geven aan dat we graag Es Vedra willen zien vanaf een mooi punt en het verder aan haar over laten waar we naartoe gaan. Maar dat we vooral ook graag wat onbekende plekjes zien. Al snel rijden we over de weg richting Cala Comte. Maar vlak voordat we dit bekende strand opgaan, slaat Yvonne linksaf, een dirt road in. Hobbel de bobbel. We hobbelen door kuilen en over stenen. Takken zwiepen tegen de zijkant van de bus. Tja, wie een mooi plekje wil zien, moet soms van de gebaande paden afgaan. En op Ibiza betekent dit vaak dat je over zandwegen rijdt. Gelukkig is Yvonne een goede chauffeur en kan de bus het aan. We stoppen naast een klein tentje, waar twee jongeren wildkamperen en gaan lopend verder. Yvonne leidt ons naar een prachtige klif met zicht op een soort grot waarin helderblauw water tegen de rotsen klotst. Hier is niemand behalve wij drieën. En dat is best bijzonder als je bedenkt dat het strand een baai verder stampvol ligt.

img_4909img_0619 img_0706

img_0702

Magische rots

Dan gaan we verder richting Es Vedra. Via een sluipweggetje komen we op het bekende platform, waar we een prachtig uitzicht hebben op de bekende magische rots. Hoewel ik hem al vaker heb gezien, maakt hij toch weer indruk. Even een fotootje maken van mij met uitzicht op de rots. Grappig is dat Yvonne zonder dat wij het zien foto’s maakt van ons in actie. Deze zijn echt super leuk geworden. Dus thanks Yvonne ; )

We rijden nog een tijdje het eiland rond, stoppen even voor een plaspauze. Dit doen we lekker bij het peperdure Blue Marlin, waar de rich & famous graag pronken met (ik noem maar) een flesje bubbels van 60.000 euro. Staat echt op de kaart! Maar een plasje hier doen is gewoon gratis. Wel een tegenvaller dat de toiletten hier niet zouden misstaan in een gemiddeld Grieks restaurant. Oud, een beetje viezig, niet eens een lekker zeepje. Als ik 60.000 euro voor mijn bubbels had betaald, had ik toch verdorie wel op stand willen plassen ; ) Ook grappig: ons vintage busje op de parkeerplaats tussen de Porsches. En weet je, ik vond onze oude bus 100 keer mooier dan die gladde wagens. Zo’n Volkswagen busje wekt denk ik ook veel meer sympathie op. Mensen die glimlachend kijken als je langsrijdt, mensen die er mee op de foto willen. Het is echt een beetje een bezienswaardigheid.

img_0698img_4875

Toen we terugkwamen, mocht ons zoontje Olivier nog even achter het stuur van de bus. Blij dat hij was! Met een big smile en een heleboel ‘vroem vroem’ geluiden zat dat kleine mannetje achter het grote stuur. En hij vond de bus van binnen ook helemaal geweldig, uitgerust met een keukentje, zitbanken en gordijntjes.

img_0677 img_0667

Volkswagen bus huren op Ibiza

Wil je ook eens toeren in Yvonne’s vintage bus? Je kunt haar en haar bus per dagdeel huren. Als je wilt, brengt ze een lekkere gevulde picknickmand mee. Ik zeg: doen! Ook voor als je gaat trouwen op Ibiza, is het busje natuurlijk het ideale vervoersmiddel. Yvonne heeft nu heel veel Engelse bruidsparen in haar klantenbestand, maar ze heeft me toevertrouwd dat ze het super leuk zou vinden om vaker Nederlandse bruidsparen te vervoeren. Wie biedt zich aan?

img_4869

 

www.vintagebus4rentibiza.com