Veel lezers vragen of ik nog nieuwe tips heb voor betaalbare accommodaties op Ibiza aangezien Francoises finca steeds vaker is volgeboekt. Zelf wil ik ook graag eens een ander adresje uitproberen en tijdens mijn internetzoektocht kwam ik een juweeltje tegen. Een mooie B&B, met zwembad, in het noorden van Ibiza, vlakbij mijn geheime plekje. Dat kan niet anders dan leuk zijn! Ik scrolde verder, bekeek de foto’s en raakte helemaal enthousiast. Die bougainville! Dat zwembad! Ik wil hier naartoe.

In het noorden van Ibiza

Dit huis ligt in het noorden van Ibiza, heel landelijk, maar vlakbij de badplaats Cala de Sant Vincent. Dit is een van mijn favoriete badplaatsen met kinderen, vanwege het lange strand, de rustige zee, de nabijheid van restaurantjes en enkele shops én een van mijn lievelingsstrandtenten: On the Beach. Ook Sant Joan, de hippie hoofdstad van Ibiza, is dichtbij. En Sant Joan is echt een must als je op Ibiza bent. Perfecte locatie dus deze b&b.

De eigenaren van deze B&B verhuren meerdere kamers. Een tweepersoons kamer met terras, een vierpersoons familiekamer (met vier bedden) en een slaapkamer voor twee met eventueel 2 extra personen op de slaapbank.  Als je hier een kamer huurt, moet je helaas wel de badkamer delen met andere gasten. Zelf vind ik dat niet zo leuk, maar ik zou best een uitzondering maken als ik er dit zwembad en deze omgeving voor terug krijg. Het huis heeft een relaxte hippie-sfeer, het is dromerig en een beetje spiritueel. Ik las in recensies van gasten dat het af en toe een beetje rommelig is, maar de meesten vonden dat niet storend. Ik kan prima tegen een beetje rommel, als het maar wel schoon is. Ik wil het dus graag eens uitproberen. Hopelijk binnenkort! Mocht iemand van jullie hier geweest zijn, laat je me dan weten hoe het was?


Best thing: lekker sfeertje, fijne prijs, goede locatie

Prijs: vanaf 49 euro voor de goedkoopste kamer en vanaf 79 euro voor de duurste kamer.

www.airbnb.com