Niet alleen op reis omring ik me graag met mooie spulletjes en bezoek ik graag mooie hotels en sfeervolle plekken. Ook thuis wil ik het zo leuk en knus mogelijk maken. Ons huis weerspiegelt wie wij zijn en ik verzamel graag spullen. Spullen die me blij maken of mooie herinneringen oproepen. Veel van wat we thuis hebben, heb ik tijdens het reizen of tijdens stedentrips verzameld. Vandaag neem ik jullie mee voor een kijkje in mijn huis. Hoop dat jullie het leuk vinden!

Ik wilde altijd al een huis met en-suite deuren. Ik vind dat zo gezellig! Ook wilde ik een houtkachel, erker en tuindeuren. Dit huis heeft het allemaal. Het is niet groot, maar wel knus. We woonden hiervoor in een ruime jaren ’80 woning. Daar ontdekte ik dat ik toch echt liever een klein, maar karakteristiek huis heb, dan een ruim maar karakterloos huis.

Ik heb lang gezocht naar dit Indiase bankje, een soort daybed. Ik vond het bij Bodilson. De kat slaapt onder het bankje in een houten koffiekistje met een vintage dekentje erin. In de vensterbank staat een Oosterse lamp, die we meesleepten vanuit een winkel in Barcelona. Het houten ezeltje (of is het een koe?) is Indiaas.

Ik ben erg blij met onze vintage Jieldé lamp, gekocht in Normandië met behulp van onze vrienden van L’Epicerie du Pape. De bank is van Loods 5. Het schilderijtje heb ik van mijn moeder gekregen en moet ik (schaam) nog steeds ophangen, vandaar dat het nog op de thermostaat staat. Het schilderij is van een kunstenares uit mijn geboortedorp Eibergen. Zij schilderde ook de mok die op het tafeltje staat. Het kleine vaasje komt uit België.

indiaas kastje

In dit Indiase kastje bewaar ik onze souvenirs en andere herinneringen, zoals steentjes, kiezels en schelpen. Linksonder de Peperbus van Zwolle, mijn voormalige stadje : )

De houtkachel gaat aan zodra het kouder wordt. De wanddecoratie is van IXXI. Ik zag deze in een B&B in Den Bosch en was meteen fan. Op de schouw staat een Vijgcactus, zoals je veel in Puglia ziet. Ik ben dol op deze plant. Het letterbord kocht ik bij Radbag en het gewei kocht ik in Bloemendaal. Aan het gewei hangen de bloemetjes die ik in mijn haar droeg tijdens onze bruiloft. Onmisbaar in huis zijn verder de verse bloemen en de Sissy-Boy geurstokjes in de geur amber. Ik ben dol op die geur!

Deze Ganesha kochten we niet in India of Bali, maar gewoon in Antwerpen. Ik vond hem meteen fantastisch, al was hij loeizwaar om mee te nemen. Het gedroogde bloemenkransje is een offerkrans die we meenamen uit Thailand. Het huisje met Wanderlust is natuurlijk heel toepasselijk. Ik kocht het bij Instore in Delft.

Ik heb een bureau maar werk bijna altijd aan de houten eettafel. Ook hier weer een houtkachel (jawel, ons huis heeft 2 houtkachels : )). We hebben lang gezocht naar een lamp die bij dit huis past. Uiteindelijk kozen we voor deze moderne kroonluchter van Dutchbone.

Op het pronkrek wissel ik nogal eens van ‘collectie’, maar er staan altijd wel foto’s en fotoboeken. Ons trouwalbum maakte ik via CEWE fotoservice. Het schilderijtje komt van een brocante in Frankrijk. Een atlas ontbreekt uiteraard ook niet.

De Ikea keuken is Oliviers domein. Ik pimpte hem met een vintage behangetje en een schilderbeurt. Boven de keuken een print van Liekeland, gekocht in Den Bosch.

 

We houden van werelds eten en Gijs is dol op koken en kan het ook nog eens heel goed. In de keuken hebben de kookboeken en kruiden een prominente plek.

Altijd als ik in Frankrijk ben, koop ik wat zeep van het merk Petit Olivier. Ons zoontje heet Olivier, dus je snapt waarom… ; )

krabpaal van boom gepimpt

Tja, de kat moest een kattenbak hebben en deze van Curver was de minst lelijke. De tak / boomstam hebben we in het bos gehaald en gebruiken we als krabpaal en kapstok. Het tasje heeft een wereldkaart print.

De master bedroom. Ik ben dol op het hoge balkenplafond en het balkon dat aan de slaapkamer grenst. Op de muur zie je het macramé gordijn dat we tijdens onze bruiloft als decoratie gebruikten. Het is gemaakt door Tante Ina. Het lampje is ook van macramé en komt van InStore in Delft. Op de muur naast ons bed hangt een print van een oud reismagazine uit Italië.

Mijn bureau! Het is jaren geleden gemaakt door mijn oom Frans Westhoff, die meubelmaker was. Ik heb het geverfd met Annie Sloan verf. Ik weet niet zeker of ik de kleur mooi vind, maar voorlopig laat ik het maar zo. De olieverf bloemen zijn geschilderd door een onbekende kunstenaar uit de Provence. Het blikje komt uit Parijs.

Op mijn nachtkastje de boeken die ik nu lees. Verder een huisparfum voor linnengoed, gekocht bij L’Epicerie du Pape in Frankrijk. Deze geur rook ik de hele tijd in onze B&B kamer en ik vond hem zo lekker. Als ik hem nu op mijn kussen spuit, waan ik me weer in Frankrijk.

Kaartjes, foto’s, knutselwerkjes… Ik haak het allemaal aan dit bamboe bord van L’Etoile Store uit Schoorl.

Oliviers kamer. We kozen voor een stoere jongenskamer met zoveel mogelijk natuurlijke materialen en vintage. De tipi MOEST er komen. Die vind ik geweldig. Het kastje is een vintage lessenaar van de Koninklijke Luchtmacht. De ouderwetse koffer kocht ik bij een winkeltje in Eibergen. De wereldkaart print is van Wereldkaarten.nl. De Dikkie Dik knuffel kreeg Olivier van Marlien, de eigenaresse van B&B De Stadsboerderij in Enschede.

Behang in retro stijl van Ferm Living. Het Heiko eekhoornlampje gaat elke avond en nacht aan als nachtlampje. En zoals het een echte Hollandse knul betaamt, staan er natuurlijk klompjes.

Zo’n lekker bedje. Gewoon van Ikea. De poef komt uit Marokko. De tak uit het Zwolse bos ; ) Ik heb er lampjes van Sostrene Grene omheen gewikkeld. Ook hangt er een dromenvanger.

De tuin! Het palletbankje is nog niet helemaal af, want we missen nog een rugkussen. Het zitkussen is van Marokkaanse stof en komt van Household Hardware. Wij kregen het cadeau van Hotel Gaia na ons trouwen. In de tuin hebben we veel planten die ons een fijn gevoel geven en aan reizen doen denken, zoals lavendel, bamboe, vijg en eucalyptus.

De haard/ pizzaoven is van Weltevree. We kochten hem van ons bruiloftsgeld. Ik wilde deze pizzaoven heel graag nadat ik hem spotte bij een vakantiehuis op mijn blog op Terschelling.

Gijs en ik zijn dol op Portugese tegels. We lieten ze verwerken in onze tuintafel, die we trouwens van zijn ouders cadeau kregen voor onze bruiloft. De stoelen kregen we van mijn ouders.

Kling kling. Als we buiten zitten en de wind waait, maakt deze schelpmobiel een mooi geluid. Op Bali sliepen we bij Swasti en ons balkon had zo’n zelfde mobiel. Mooie herinneringen. De gekko aan de muur komt uit Mexico, maar kochten we in Collioure.

Hiermee komen we de winter wel door : )