Als je net als ik een klein kindje hebt, is uitslapen luxe. Hoe fijn was het daarom om een nachtje weg te zijn samen met mijn moeder en geen wekker voor werk te zetten en ook niet om 6.30 wakker gemaakt te worden door je kindje! Helemaal als je ook nog eens overnacht in een super leuke b&b, met uitzicht op het ‘meisje met de parel’ en je kunt genieten van een luxe ontbijt dat voor je wordt klaargemaakt.

Mijn moeder en ik proberen elk jaar een keer samen een nachtje weg te gaan. Vorig jaar gingen we naar Amsterdam (zie mijn blog over hotel Conscious) en dit jaar was het de beurt aan Den Bosch. Ik vind Den Bosch zo’n gezellige stad. Niet te groot, veel leuke winkels en heel veel eettentjes en cafés. De Bed & Breakfast waar we sliepen, was Achter de Kan. Echt een geweldig leuk plekje. Het wordt gerund door Luciënne, die hier 3 kamers verhuurd. Allemaal net iets anders ingericht, maar allemaal met een eigen badkamer en een gezamenlijk keukentje/ ontbijtkamer. Wij sliepen in de kamer Uilenburg, de grootste van de drie. Het leukste aan deze kamer vond ik de IXXI, een afbeelding van ‘het meisje met de parel’, bestaande uit allemaal kleine vierkantjes die je aan elkaar klikt. Ik vind dit echt een supertof concept. Ik wil er zelf ook zo een.

IMG_1024b&b den bosch ixxi achter de kan b&b den bosch B&B den bosch

Achter de Kan ligt in het centrum van Den Bosch, in een steegje van een van de leukste winkelstraten: de Vughterstraat. Toen we aankwamen, werden we hartelijk verwelkomd door Luciënne met koffie en een bonbon. Ze vertelde ons van alles over Den Bosch en waar we de leukste winkels en eettentjes konden vinden. Heel fijn. Gewapend met een plattegrond en de tips van Luciënne gingen we op pad. Als snel ontdekten we Daily Poetry, een winkel vol leuke hebbedingen, zo veel mogelijk duurzaam. Ik kocht er duurzaam wasmiddel van Seepje, een nieuw Nederlands merk. Dit wasmiddel bestaat uit een soort schillen, die je kleren schoon beloven te maken zonder het milieu te belasten. Ik ben benieuwd of ze werken! Verder verkochten ze in deze winkel heel veel kaartjes, stickers en tassen van Liekeland, een illustratrice die ik helemaal geweldig vind. Ik heb dus flink ingeslagen! Mijn laptop en een Portugees tegeltje zijn inmiddels voorzien van een Liekeland sticker. Staat erg leuk.

IMG_1040daily poetry liekeland IMG_1037 IMG_1053

Na een dag flink shoppen en lekker eten bij eetbar Dit, ploften we voldaan in ons bedje. We hadden elk een afzonderlijk bed, dus dat was wel fijn, aangezien mijn moeder snurkt, haha. Het was trouwens verbazingwekkend stil in onze kamer (op mijn moeders gesnurk na natuurlijk). Dat verwacht je niet van een B&B midden in de stad. Heerlijk! Om 9.30 stond ons ontbijt klaar. Verse broodjes, yoghurt, aardbeien, een eitje, jus d’orange, cruesli en allerlei broodbeleg. Zo fijn. We hebben lekker lang getafeld en hebben toen de trolley nog even in de B&B laten staan om nog weer even de stad in te gaan. We konden nog geen afscheid van Den Bosch nemen. Maar aan alles komt een eind, dus ook aan dit tripje. Het was super leuk en echt een aanrader voor iedereen die naar Den Bosch gaat. Tip: ga je met een groepje vrienden/vriendinnen? Huur dan alle drie de kamers af. ’s Avonds lekker een wijntje drinken op het dakterras en ’s ochtends met elkaar ontbijten. Super gezellig!

IMG_1048 IMG_1029 IMG_1027

Best thing: de ligging van de B&B en de sfeervolle inrichting van de kamers.
Prijs: vanaf 85 euro per kamer voor twee personen.

www.bbachterdekan.nl