Op 24 juni trouwden wij bij het leukste hotel van Deventer: Hotel Gaia. Stiekem ligt het niet in Deventer, maar in het mini-plaatsje Diepenveen, maar voor mij voelt dat gewoon als Deventer. Vanaf het eerste moment dat ik bij Gaia kwam, was ik verkocht. Je rijdt over een prachtig kronkelend landweggetje, met aan je rechterhand een weiland met ezeltjes, en dan doemt een kleurrijk landhuis op, zoals je meestal alleen in Toscane ziet. Nadat je je auto geparkeerd hebt, kom je bij de sprookjesachtige entree. In de herfst/winter branden er vuurtjes en zodra je de enorme hoge deuren binnengaat, kom je in een hal vol met Oosterse lampen. Prachtig! Ik was toen al fan. En toen had ik nog niet eens gezien dat de ruimtes binnen een mix tussen Villa Kakelbont en je droomhuis in Toscane is. Bric en brac stoelen gaan gepaard met oude schoolstoelen, daaronder Perzische tapijten, indrukwekkende kroonluchters aan het plafond, kacheltjes die branden, vintage behangetjes, schilderijtjes die net een beetje scheef hangen en raampartijen van boven tot onder, zodat je een panoramisch uitzicht hebt over het landgoed.

bruiloft bij hotel gaia

Bomencirkel

Maar het mooiste vond (vind) ik de bomencirkels buiten. Er zijn er twee. Ik vind bomencirkels sowieso iets magisch hebben, maar hier, op deze mooie plek,  voelt het extra bijzonder. In de bomen hingen lampionnen, op de achtergrond kabbelt een beekje, de ezels grazen tevreden en de vogels fluiten dat het een lieve lust is. Ik wist: hier wil ik trouwen. Of dat gelukt is? Deels, maar waarom ik zeg ‘deels’, lees je hier.

trouwen bij hotel gaia

Thema kamers

Voordat we bij Gaia trouwden, hebben we er een paar keer geluncht of koffie gedronken. Op de kaart staan wereldse gerechten, veelal oosters georiënteerd en geserveerd op grote Marokkaanse dienbladen. Erg lekker. Maar naast restaurant/ trouwplek is Gaia natuurlijk een hotel. Ik houd van hotels en wilde onze huwelijksnacht zeker weten in een leuk hotel doorbrengen, dus het was logisch dat we voor Gaia kozen. Je kunt hier kiezen uit verschillende kamers, die bijna allemaal een eigen thema hebben. Van Caribbean tot Lapland. Wij kozen voor de Marrakech kamer, omdat we de gekleurde tegeltjes en de loungekussens van Household Hardware zo mooi en fotogeniek vonden. Kijk maar hoe gaaf!

Pippi Langkous hotel

Ook leuk aan Hotel Gaia is dat er een spa/ hammam is (in de kelder) en een mini-shop. Ook worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Is er ook een minpunt aan hotel Gaia? Ja, maar laat ik het een verbeterpunt noemen. Ik merkte zelf dat het soms een beetje rommelig is. Onze kamer was net niet helemaal spic en span (stof op de theedoos, spinrag en vogelpoep op het raam) en tijdens het ontbijt waren de kopjes niet erg schoon. Dat kan toevallig net toen zo zijn geweest, maar een beetje vervelend was het wel. Als dit hotel iets beter hierop let, krijgt het van mij een dikke 10. Niet voor luxe, maar voor charme, plek en romance. Want wie wil er nu niet slapen als Pippi Langkous in Toscane?

hotel gaia deventer

 

Best thing: de sprookjesachtige sfeer, zonder dat het truttig wordt
Prijs: varieert van ongeveer 90 tot 130 euro per nacht incl ontbijt.

Hier kun je dit hotel boeken.