Ik ga niet vaak voor een tweede keer naar eenzelfde plek. Tenzij het natuurlijk super goed bevalt. Zoals bij mijn favoriete Ibiza stek en zoals bij L’Epicerie du Pape in Normandië. Vorig jaar bezochten we L’Epicerie op de terugreis van onze vakantie naar Ile de Noirmoutier. Nu bezochten we deze B&B op de heenweg naar Bretagne. Het voelde meteen als thuiskomen. Zo fijn om er weer te zijn. En helemaal niet saai, want we ontdekten toch weer nieuwe dingen.

Zwembad

Zo was er nu een zwembad. Dit was de perfecte verkoeling in de dagen dat het nog dertig graden was in Normandië en ons zoontje was er niet meer uit te krijgen. Fijn was ook dat het zwembad een alarm had, dat afging als er iemand in plonsde nadat het 10 minuten niet was gebruikt. Op die manier kunnen kinderen niet ongemerkt in het water vallen. Iets wat mij erg geruststelde.

 

Tent

Naast het zwembad stond een tent, omgebouwd tot gastenkamer. Zoals alles hier was deze ook enorm stijlvol. De tent was ruim genoeg voor drie personen (2 volwassenen en een kind) en was uitgerust met een boxspring, veldbed, kacheltje, kastjes en leuke accessoires. Achter de tent stond een sanitairhokje met douche en toilet. Perfect dus!

Gastenkamer

Vorig jaar sliepen we in de Cabin met de vintage Eriba. Nu kozen we voor een van de gastenkamers. Zo hadden we toch weer een andere ervaring. De kamer was ontzettend mooi ingericht met als kers op de taart de heerlijke geur van Frans linnenparfum. Ik denk dat we gewoon elk jaar een andere kamer kiezen om in te slapen. Dan kunnen we in elk geval nog minstens twee keer hiernaartoe zonder verveeld te raken ; )

brocante-b-and-b-normandie

Ontbijt

Het ontbijt hier is alleen al reden om naar L’Epicerie te komen. Zo lekker! En zo mooi geserveerd. Elke ochtend gaat Francois op zijn solex of Karin op de fiets naar de bakker voor vers brood. Knapperige stokbroden, warme chocoladebroodjes, een heerlijk vers taartje, yoghurt, sap en natuurlijk koffie en thee. Het water loopt me nu alweer in de mond. En doordat het elke dag anders is, kun je hier eigenlijk elke dag gevarieerd ontbijten.

 

Bekijk meer foto’s plus mijn vorige verslag van dit mooie plekje op deze blogpost.

www.lepiceriedupape.com