Allemaal leuk en aardig zo’n hittegolf, maar ik slaap heel slecht als het warm is. En zo gebeurde het, dat ik tijdens zo’n snikhete nacht om 1.00 ’s nachts besloot een hotelkamer met airco te boeken voor de volgende (weer hete) nacht. En dat was me toch een goed idee! Ik belandde samen met man en dochter in het gloednieuwe hotel Finch in Deventer.

Deventer is na Het Huis van Deventer opnieuw een mooi hotel rijker. Boutique hotel Finch is herboren op de plek waar 100 jaar geleden het statige Hotel De Keizer zat. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik al vele malen langs dit pand ben gelopen, zonder ook maar op of om te kijken. Dat gebeurt nu niet meer, want het gebouw is prachtig gerestaureerd, waardoor je ineens ziet hoe mooi het eigenlijk is en ooit was: een ronde gevel, een statige trap en mooie boogplafonds. Toen we – behoorlijk oververhit – aankwamen bij Finch, keken we vooral uit naar de airco. Maar eenmaal binnen, wisten we meteen dat dit hotel veel meer te bieden heeft dan alleen koelte. Wat een prachtig ingerichte bar, wat een mooie kamers en wat een lekker sfeertje!

Opfrissen en dan… drankje!

We worden meteen door hotelmanager Roos naar onze kamer geleid. Ze weet dat we voor de airco komen en heeft het al lekker koel gemaakt op onze kamer. We slapen in de kleinste kamer die het hotel heeft (de rest was al volgeboekt), maar dat vinden we helemaal niet erg. Het is een mooie kamer met alles erop en eraan. Een lekker bed, een goede douche (inclusief Rituals-producten), een koffie-apparaat plus waterkoker en… een platenspeler. Roos zet meteen een leuke LP voor ons aan. En dan ploffen we op bed. Even bijkomen, douchen, opfrissen en luisteren naar de zeer leuke platencollectie. Man, wat frist een mens daar van op! Als herboren nemen we plaats in de hotelbar voor een hapje en een drankje. Echt dineren kun je hier niet, maar wij nemen graag genoegen met de kleine kaart en bestellen een plankje met kaas, brood en bittergarnituur plus een salade. Lekker hoor! En terwijl onze kleine slaapt, blijven we nog een tijdje na borrelen met een gin-tonic. Leuk detail: ze hebben een verrijdbare gin-tonic bar, waarmee ze en-table je drankje kunnen samenstellen. Super toch?!

Paris chic

Ik denk dat het geheim van Finch is dat alles perfect doordacht is, zonder dat het te gelikt is Van een platenspeler op elke kamer tot de gin-tonic bar en van zonnebrandcrème voor de gasten tot een yoga-matje in je kast. En dan is er nog de inrichting: een prachtige groene boekenkast, oranje/roze barkrukken, vintage lampen en heel veel mooie zitjes. Je hebt het gevoel dat je een stapje terugdoet in de tijd qua allure, maar dan wel met het comfort en de stijl van nu. Paris-chic in de jaren ’20 met mannen met vlinderstrikjes die cocktails shaken zeg maar. Ik ben dus echt super enthousiast over dit hotel. En dan heb ik nog niet eens het ontbijt benoemd (heel lekker!). En ook niet dat het hotel zich middenin de stad bevindt, op kruipafstand van De Brink en vlakbij het station. Zo grappig: ik kwam hier voor koelte, maar ik werd super warm van Finch! We komen dus zeker nog eens terug. Misschien als het me weer te heet wordt. Maar misschien ook wel gewoon als ik zin heb om een nachtje te slapen in een hotel vlakbij, dat me het gevoel geeft heel ver weg te zijn.

Best thing: de airco! ; ) En dat alles gewoon helemaal klopt.

Prijs: wij betaalden nog geen 100 euro per nacht voor onze kamer in het hoogseizoen.

Een kamer boeken doe je hier.