Als je van meerdere mensen in je omgeving hoort dat ze het zo leuk hadden op de camping in Ommen, dan zal daar toch wel een zeer grote kern van waarheid inzitten. Waarover ik het heb: Camping De Kleine Wolf. Deze camping is in 2016 uitgeroepen tot camping van het jaar, dus mijn kennissen zijn niet de enigen die het er leuk vinden. Tijd om eens aandacht te besteden aan dit fijne plekje, dat ook nog eens glamping accommodaties heeft! Dus als je zoekt naar een glamping in Nederland, is dit artikel ook zeker aan jou besteed!

Wat is er zo leuk aan deze camping?

Volgens ingewijden zijn het de sfeer, de kindvriendelijkheid (overal is wel wat te spelen) en de goede voorzieningen. Dat laatste is natuurlijk altijd fijn om een camping. Goede, schone douches en toiletten zijn een must. Bij De Kleine Wolf zijn de sanitairgebouwen  modern en luxe ingericht en bieden ze veel privacy door het gebruik van dikke deuren en wanden tot de grond (chapeau!). Extra pluspunt: de sanitairgebouwen hebben vloerverwarming en zijn voorzien van peuter- en kleutersanitair, familiedouches, babyrooms en wasmachines. Zelfs ik vind het dan geen probleem om te kamperen!  Verder is er heel veel vertier: van een zwemplas tot een binnen- en buitenzwembad en van enorme speeltuinen tot een heus indoor speelparadijs. Leuk is dat de speeltuinen vooral op waterpret zijn gericht, dus heel veel zand- en watertoestellen, een vlot en zelfs roeiboten.

camping de kleine wolf ommen

Camping en glamping

Bij De Kleine Wolf kun je gewoon oldskool kamperen, maar ook glamperen, oftewel luxe kamperen. Je huurt dan een mooie accommodatie met alles erop en eraan. Ik ben stiekem enorm fan van glamping, zoals je hier al eens hebt kunnen lezen. Geen gedoe met tenten opzetten of afzien door te slapen op een matje, maar gewoon alle comfort. Ik zou dus kiezen voor een glamping accommodatie. Erg leuk vind ik de hooiberg huisjes. Slapen in een hooiberg, maar dan zonder geprikt van hooi in je rug. En heel fijn: gewoon een eigen badkamer, keuken en wc! Plus een goed bed! Glampings in Nederland schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond: ben ik blij mee!