Corsica staat al jaren op mijn verlanglijst. En toch ben ik er nog steeds niet geweest. Waarom niet? Tja, dat is een goede vraag. Ik denk omdat de reis ernaartoe wat omslachtig of duur is. Je gaat of met een veerboot vanuit Frankrijk of Italië of je boekt een rechtstreekse vlucht. Beiden zijn best prijzig voor even weggaan, dus ik wilde minstens twee weken, maar dat kwam er steeds niet van. En toch blijft het in mijn hoofd spoken. Corsica, Corsica, Corsica… Dit zijn de drie redenen waarom ik naar dit prachtige Franse eiland wil.

Bonifacio
Het stadje Bonifacio ligt op een 60 meter hoge krijtrots. Van veraf gezien is het een plaatje, maar van dichtbij gelukkig ook. Er is een schilderachtig haventje en hoog boven de zee prijkt een mooie citadel met daaromheen eeuwenoude huizen. Erg bijzonder is de trap, die uit de rotsen is gehouwen en naar een grot en de zee leidt. De trap heeft de naam ‘Trappen van Koning van Aragon’. Net een hoofdstuk uit Lord of the Rings, vind je niet?

20130412153953000000_9701-682x1024

Palombaggia
Het lijkt wel een Bounty-eiland, maar het is gewoon in Frankrijk. Palombaggia, vlakbij het plaatsje Porto-Vecchio staat bekend als het mooiste strand van Corsica. Sterker nog: het staat het in de Top 10 van mooiste stranden in Europa. Ik wil hier maar al te graag mijn handdoek uitspreiden en met mijn voeten door het witte zand gaan. De zee is helderblauw, de rotsen hebben een roze gloed en de pijnbomen zijn prachtig groen. Enige nadeel is dat het in het hoogseizoen erg druk is.

Palombaggia-met-kinderen-op-het-strand

Restonica kloof
De Gorges de la Restonica is een kloof die begint in Corte, de hoofdstad van Corsica en vanaf daar naar mooie meren loopt. De kloof wordt gevolgd door het riviertje Restonica. En deze wil ik heel graag eens zien. De Restonica heeft prachtige kleuren blauw en groen, grillige bochten en kraakhelder water. Maar wat me vooral erg mooi lijkt, zijn de watervallen. Sprookjesachtig met een rauw tintje.

Restonica3

Zoek je een leuke plek om te overnachten op Corsica? Neem een kijkje bij een van de vele campings. Zo’n vooringericht chalet lijkt me best relaxt. Ook op Interhome.nl vind je fijne accommodaties op Corsica.

Campings-op-Corsica

Wil je meer lezen over Corsica? Of ben je op zoek naar meer hotels en bezienswaardigheden? Kijk dan hier.