Vorige week heb ik genoten van een (werk)week in Zeeland. Het bloggen doe ik in mijn vrije uren, de rest van de tijd werk ik als journalist. Omdat ik veel in Zeeland moest zijn voor werk en zelf in Zwolle woon, besloot ik een week een huisje te huren samen met mijn schoonouders. Konden zij meteen op de kleine passen. Het bleek een super goed idee. We logeerden in vakantiehuis De Trommel in het plaatsje Domburg. Ik koos voor dit huis omdat het er super hip en leuk uitzag en omdat het kindvriendelijk is en geschikt is voor zes personen. De Trommel is gloednieuw en bestaat uit een groot vakantiehuis en vier zogenoemde schuurwoningen. Deze zijn alle vier geschikt voor maximaal zes personen en ingericht in industriële/ landelijke stijl. Onze schuurwoning had bijvoorbeeld een betonnen gietvloer, grote houten tafel met bank en hippe stoelen, industriële lampen en een fijne zithoek naast de openslaande deuren richting tuin. Vanuit je stoel keek je uit over de landerijen en ’s avonds zag je konijnen door het veld springen. Aan de andere kant van het huis was een erf met daarachter een weg. Als je die overstak, hoefde je alleen nog maar het duin over en je stond al op het strand. Ideaal! Kijk, zo zag ons huis er uit. Zie je de verse tulpen op tafel? Die stonden er toen we binnenkwamen, samen met paaseitjes!

vakantiehuis-zeeland-domburg vakantiehuis-zeeland-domburg IMG_5003 domburg-vakantiehuis-kinderen vakantiehuis-kindvriendelijk-zeeland-domburg

Boven waren twee slaapkamers en een badkamer. De grootste slaapkamer had een vide, waar twee losse bedden stonden. En er was een ledikantje voor onze kleine man. Ik vond het fijn dat er Velux dakramen waren met verduisterende rolgordijnen. Overdag kon ons kindje daardoor heerlijk slapen. De badkamer had een fijne inloopdouche, een toilet en een grote houten spiegel. Boven- en onderaan de trap waren traphekjes geplaatst, zodat kinderen niet zomaar de trap op en af kunnen. Een fijn idee. Een tv was er niet, maar omdat er wel wifi was, hebben we deze ook helemaal niet gemist. ’s Avonds deden we spelletjes, lazen we een boek of wandelden we nog even naar het strand om de zon onder te zien gaan.

Wij sliepen in Schuurwoning 2. Schuurwoning 3, naast ons, was net iets groter en heeft een bad- en slaapkamer beneden, waardoor deze geschikt is voor mindervaliden. Wat ik erg mooi vond aan Schuurwoning 3, was het enorme raam aan de voorzijde, waardoor er heel veel licht binnen kwam.

vakantiehuis domburg
IMG_5026
IMG_5009IMG_7465
de trommel in domburg

Domburg zelf vond ik een erg leuk Zeeuws plaatsje. Prima om te verblijven. Er zijn leuke winkels en restaurants. Een tip voor een leuke winkel in Domburg is De Domburgsche Bier en melksalon. Hier vind je biertjes uit Zeeland, verse bolussen, brood en ander lekkers. En je kunt er heerlijk lunchen. Ook leuk is Pop, een fairtrade winkel met lunchcafé. Hier kun je goede tosti’s eten! Maar het leukst aan Domburg is natuurlijk het strand. Het plaatsje ligt direct aan zee, dus je kunt het strand nooit missen. Er zijn hippe strandtenten voor jongeren, gemoedelijke strandtenten voor de wat ouderen en speeltoestellen op het strand voor de kleintjes. Domburg is echt leuk voor iedereen!

IMG_5052 IMG_5034 IMG_7495 postcard zeeland

Best thing: een leuk, hip vakantiehuis waar je prima met kinderen kunt verblijven. Er zijn traphekjes, er is een babybedje en er is zelfs wat speelgoed. En de zee is heel dichtbij!
Prijs: vanaf 375 euro voor een lang weekend.

 

Nog een verzoekje: wil je als je hier boekt erbij vermelden dat je via mijn blog komt? Dan weten de eigenaren en ik hoeveel mensen via Your Future Postcard zijn gekomen en dat is altijd leuk om te weten.

www.detrommeldomburg.nl