Ik had zoveel zin in een vakantie naar Frankrijk. In de Franse wijnen, de brocante inrichting, de velden vol lavendel, de croissants vers van de bakker en dan het liefst verblijven in een mooi karakteristiek huis met zwembad. Frankrijk was geen optie. Maar ik vond het beste alternatief wat ik maar kon wensen: Gasterie Lieve Hemel in het Limburgse Sevenum. 

Bonjour

Gasterie Lieve Hemel is een vakantieverblijf dat de Franse sfeer ademt. De prachtige boerderij met blauwe luiken biedt plaats aan een restaurant en sfeervolle gastenkamers plus appartementen. Echt waar, zodra je hier aankomt, waan je je in Frankrijk. De hekken staan open, de Franse vlag wappert, de 2cv en de Renault … staan op de parkeerplaats, Franse chansons verwelkomen je bij de receptie en buiten op het terras klinken de wijnglazen en ben je omringd door lavendel, druivenranken en blauwe regen. Wij werden welkom geheten door Heidy, een van de vier eigenaren van Gasterie Lieve Hemel. Ze leidde ons door een poort (die op slot ging), naar ons huisje in de tuin. Wij verbleven in het schattige Le Petit Jardin, een appartementje voor twee volwassenen en 2 kleine kinderen. 

Ons appartement

Ons appartement had een mooie woonkamer, ingericht met brocante vondsten, een houtkachel en een ienimienie keukentje. Grenzend daaraan was de slaapkamer met heerlijk tweepersoonsbed en een bedstee voor de kids. De badkamer grensde aan de slaapkamer en was voorzien van een fijne douche en Rituals producten. Yes! Ons appartementje had een eigen terras, dat afgesloten kon worden met een poort. Vanuit het appartement en vanaf het terras keken we uit op de tuin en de zwemvijver. Voor ons ideaal want zo konden we de kids goed in de gaten houden. Gasterie Lieve Hemel heeft boven het restaurant vijf tweepersoonskamers. En grenzend aan de tuin, op de begane grond, een zespersoons appartement, ons vierpersoons appartement, nog een vierpersoons kamer en een tweepersoons tuinkamer. Voor zover ik kon zien waren ze allemaal even mooi!

Hot tub en koele zwemvijver

Met kinderen is het ideaal dat de appartementen aan de tuin grenzen. Zodra die van ons wakker waren, renden ze de tuin in, richting kippenhok om te kijken of er verse eieren waren. Dan snel een croissant naar binnen werken en op naar de trampoline en de skelter. Wij bleven dan nog lekker loom op het terras koffie drinken. Broodjes haal of bestel je als appartementgast zelf. Ben je hotelgast, dan is een ontbijt inbegrepen. En aangezien ik op Moederdag een ontbijtje cadeau kreeg van man en kids, kan ik zeggen dat het ontbijt tres bièn is. Ook tres bièn is de hot tub. Wij huurden deze voor een middag en het was heerlijk ontspannend. Het was die dag niet zo warm en het regende af en aan, dus de hot tub was perfect. En in mei een stuk beter dan de ijskoude zwemvijver (waar onze zoon zonder blikken of blozen insprong). Ik geloof graag dat de zwemvijver in warmere maanden ontzettend fijn is, maar nu was het echt heel koud.

Lieve Hemel wat fijn hier

Wat hier zo fijn is, is dat je alles wat je aan Frankrijk doet denken gewoon binnen handbereik hebt. Restaurant met fantastisch terras, een wijnwinkel met Franse wijnen… Je kunt zelfs een 2cv huren. De eigenaren sturen je op pad met leuke tips voor de omgeving, bijvoorbeeld een route langs allerlei brocantewinkels. Voor als jij je huis ook in Franse sferen wilt hebben! Gasterie Lieve Hemel: je bent top. Ik heb nu al heimwee naar dit stukje Frankrijk in Nederland.

Best thing: niet ver rijden en toch het gevoel dat je in Frankrijk bent

Prijs: tussen 95-150 euro per nacht

Boeken kan hier