De ene keer rijd je voor een hotelovernachting helemaal naar Maastricht of Antwerpen, de andere keer blijf je gewoon lekker in je eigen stadje. Deventer in mijn geval. Nu denk je misschien: logeren in eigen stad? Is dat wel leuk? Ik kan je zeggen: dat is heel erg leuk! En relaxt, want je gaat gewoon lopend ernaartoe. Wij testten het gloednieuwe stadshotel In het Huis van Deventer voor je uit.

Themakamer met ondeugende beren

Hotel In Het Huis van Deventer ligt midden in het centrum van Deventer, recht tegenover de imposante Lebuineskerk. Grappig want vanuit ons huis zien wij in de verte de toren van de Lebuineskerk en als de wind onze kant op staat, horen we de klokken luiden. Nu zagen we hem dus van heel dichtbij. En ik verklap je vast: van waaruit wij sliepen, hoorden we de kerkklokken nauwelijks. Hotel In Het Huis van Deventer  is gevestigd in de oude Latijnse School, een prachtig gebouw. Er werd al jaren niets meer mee gedaan, tot men besloot hier een hotel te vestigen. Een goede keuze, want het is echt een toplocatie om te overnachten. Het thema van het hotel is Deventer. Je ziet de kenmerken van de stad terug in de verschillende kamers. Denk hierbij niet aan de geijkte fotobehangetjes van de IJssel. Nee, eigenaren Rob en Andrea vroegen lokale kunstenaars om hun kijk op Deventer tot uiting te brengen. En dus zie je Deventer terug in een communistische muurschildering, in het groen, in een enorme boekenkast, in een beetje rebelsheid en in de Auping-bedden (Auping is een Deventer bedrijf), die in elke kamer staan. Met als topper een nogal ondeugend Auping-bed, een ode aan Aupings Auronde. Het lijken schattige beertjes, maar kijk maar eens goed… ; )

hotel in het huis van deventer

hotel in het huis van deventer

Lekker bedje heeft dit hotel!

In totaal heeft Hotel In Het Huis van Deventer 7 unieke citylofts, variërend van twee- tot zespersoonskamers. De kamers hebben allemaal iets bijzonders. Van een kamer met een enorm kunstwerk dat tussen twee tweepersoonsbedden in staat tot een kleurrijke kamer met een enorm vierpersoonsbed. Wij sliepen in de zespersoonskamer, die split-level is. Beneden keuken en woonkamer (met slaapbank) en boven een tweepersoonsbed, badkamer en een stapelbed in de stijl van zo’n Japans capsulebed. We kozen voor deze kamer omdat we met baby en kleuter kwamen en zo tenminste lekker konden chillen als de kids op bed lagen. En zoon Olivier vond zijn capsulebed helemaal het einde. Hij vond het zelfs een feestje om te gaan slapen.

hotel in het huis van deventer

https://hotelinhethuisvandeventer.nl

Wakker worden in hartje Deventer

Zoals ik al zei was onze kamer heel stil, en dat midden in de stad. Ik denk omdat we aan de achterzijde zaten. Toen we wakker werden, hoorden we zelfs vogeltjes. Voor het ontbijt konden we om de hoek terecht, bij Groote Poot, toevallig een van onze favoriete adresjes voor brood. Toch was het nu een totaal andere beleving. Ten eerste zijn we zelden zo vroeg in de stad, ten tweede ontbijten we nooit in de stad en ten derde slapen we nooit zo dichtbij het centrum. Maar ik vond het zo gezellig om de stad te zien ontwaken, dat ik vaker ga ontbijten in het centrum. Zo, dat is hierbij mijn eerste goede voornemen. Rest mij om jullie een goed 2019 te wensen. En zoek je nog een goed voornemen? Zet dan een bezoekje aan Deventer op je lijst!

Hier kun je boeken.