Ik heb voor deze zomer een paar leuke festivals gespot. Ik zou graag langer dan een dagje gaan, maar voor festivals geldt hetzelfde als voor kamperen: ik wil niet in een tentje. Vooral niet met man en kind. Nu denk ik de oplossing gevonden te hebben: een camper huren en met camper en al naar het festivalterrein. Zo hebben we ons eigen mini-huis op wielen.

Festivaltip Surfana

Er zijn drie festivals die ik heel graag zou bezoeken. De eerste is Surfana in Bloemendaal in het weekend van 24 juni. Hier ben ik vorig jaar ook geweest (super leuk) en ik dacht ’s avonds vooral ‘kon ik maar blijven’. Surfana is een super relaxt festival in de duinen op camping De Lakens. Je kunt er allerlei clinics volgen (yoga, suppen, t’shirt pimpen, masseren), maar ook surfen en natuurlijk is er veel muziek.

 

Festivaltip Retreat Yourself

Een spiksplinternieuw festival is het Retreat Yourself festival bij de nieuwe vrijplaats Zwier in Vinkeveen. Op zaterdag 19 augustus kun je de hele dag genieten van yoga, meditatie, tarot sessies, healings en massages. Er zijn interessante lezingen en een aantal overheerlijke food stands. Ik ben vorig jaar met Retreat Yourself naar Ibiza geweest voor een Yoga en Detox Retreat, dus het is voor mij een meeting met oude bekenden. Ik heb er nu al zin in! Omdat je ook hier kunt blijven overnachten, zou een camper ideaal zijn.

 

Festivaltip Into the great wide open

Tja… dit jaar ben ik weer te laat, maar ik hoop eindelijk eens op tijd te zijn om een van de felbegeerde tickets voor Into the Great Wide Open te scoren. Dit intieme (vandaar dus dat er maar weinig tickets verkocht worden) festival op Vlieland staat bekend als het leukste en meest bijzondere festival van Nederland. Niet zo druk, niet zo gehaast, maar wel volop muziek, kunst, film en nog veel meer. Volgend jaar zet ik mijn wekker wanneer de ticketverkoop begint!

 

Camper huren

Zoals ik al zei, zou ik graag eens met een camperbusje naar een festival gaan. Misschien daarna nog een paar nachten eraan vast plakken… Via Goboony kun je een camper huren in Nederland. Voor een week, een weekend en zelfs voor 1 nachtje. Super leuk! Natuurlijk wil ik het liefst zo’n vintage Volkswagenbus (net als op Ibiza), maar ik heb ook een leuke Renault camperbus gezien, beschilderd met vrolijke bloemen. Die is een stuk goedkoper dan de Volkswagen bus. Ik ga eens even lekker verder speuren op Goboony.