Ik heb gisteren genoten van het leukste festival van Nederland: Surfana Festival in Bloemendaal aan Zee. Hier geen dance of techno, maar chille bandjes en veel akoestische muziek. Plus een super relaxte sfeer, surflessen, yoga en heel veel toffe workshops. Midden in de duinen is een paradijs ontstaan voor bohemians en surfdudes. Je dag zou er hier zo uit kunnen zien: rustig wakker worden met yoga, om vervolgens je handen te laten lezen in een tipi-tent. Dan een verse koffie halen en meteen een workshop slow coffee volgen. Om daarna de golven te trotseren tijdens een surfles. Misschien nog even yoga tussendoor. En daarna met een verse kokosnoot in een van de hottubs luisteren naar een bandje. Of keihard trommelen op een van de trommels. En daarna genieten van een lekkere massaman curry met een Bintang biertje erbij. Klinkt goed, vind je niet?

IMG_2997 surfana festival IMG_3007

Zo vol zag mijn dag er niet uit, maar dat was omdat ik mijn handen aardig vol had aan een kleuter van 2. Die het festival trouwens ook helemaal geweldig vond. Genoeg te doen voor de kids. Van rollen in het zand, tot plonsen in een peuterbadje. Tussen het op hem letten door, heb ik nog wel een workshop ‘pimp je t-shirt’ gevolgd en van een massage genoten. Op de foto hieronder zie je het hemdje dat ik heb gemaakt van een oud shirt vol vlekken. Leuk geworden, vind ik zelf. Het surfen heb ik aan me voorbij laten gaan, al heeft vriendlief al toegezegd dat hij de volgende keer dat we gaan les gaat nemen. Stoer!

IMG_3025 IMG_3035 IMG_3022 IMG_3024 IMG_3019 IMG_2989

Maar het leukst aan Surfana vind ik de sfeer, de kleurrijke mensen en de locatie (midden in de duinen). Volgend jaar ga ik zeker weer. En dan hoop ik er een week aan vast te plakken, door een van de toffe accommodaties op de camping hier te boeken. Camping De Lakens – waar Surfana wordt gehouden – verhuurt namelijk super mooie safaritenten en airstreams. Allemaal compleet met keuken, bedden, een zitje en een hangmat. Zo gaaf! Mijn zoontje was helemaal fan van de airstream. En van de ontzettend leuke speeltuin iets verderop. Ik heb er dus een favoriet vakantieadresje bij in Nederland. En een favoriet festival. Twee vliegen in één klap.

airstream huren nederland IMG_3045 IMG_3042
www.surfanafestival.com
www.campingdelakens.nl