Toen ik een goedkoop hotel in de buurt van Schiphol zocht, kwam ik uit bij Ibis. En voor mijn stedentripje Amsterdam ook weer. Maar wat ik verwarrend vond, waren de verschillende merknamen van Ibis. vroeger had je gewoon Ibis. Nu heb je Ibis, Ibis Styles en Ibis Budget. En wat maakt nu eigenlijk het verschil? Dat besloot ik aan den lijve te onderzoeken. Ik boekte eerst Ibis Budget vlakbij Schiphol, daarna Ibis Styles in Amsterdam en toen gewoon Ibis, ook in Amsterdam.

Ibis

Laten we beginnen met ‘gewoon Ibis’. Deze merknaam vertegenwoordigd de Ibis-hotels, die allemaal dezelfde look & feel hebben. Ze hebben de overheerlijke Ibis bedden (Ibis staat bekend om haar goede matrassen), de hippe stoeltjes in de lobby, de wand met ‘krijttekeningen’ in de slaapkamers en een goed ontbijt. Boek je Ibis? Dan weet je dat je een goed hotel krijgt, met hippe inrichting. Alle kamers zijn gelijk. Gewoon een prima hotel. Ik boekte Ibis Amsterdam City West toen ik voor werk in Amsterdam moest zijn. Ik nam mijn moeder mee voor de gezelligheid en het was helemaal prima. Om het kwartier vertrok een bus richting het centrum van Amsterdam, we nuttigden ’s avonds een drankje in de bar en genoten van een heerlijk laat ontbijt. Op zaterdag kun je namelijk tot 12 uur ontbijten. Heerlijk!
5140_ba_02_p_1024x768

http://www.accorhotels.com/5140

img_5587 fullsizerender

 

Ibis Styles

Dan Ibis Styles. Kenmerkend aan deze hotels is dat alle hotels verschillend zijn. Dit komt omdat het van oorsprong niet-Ibis hotels zijn, opgekocht door Ibis. En zo kun je in de ene stad in een retro-achtig hotel komen en in de andere stad in een supermodern hotel. In het centrum van Amsterdam vind je een Ibis Styles. Dit is vergeleken met sommige andere Styles-hotels een wat saai hotel. Maar wel gewoon prima. Dit is Ibis Styles Amsterdam…

http://www.accorhotels.com/9137

Maar dit is bijvoorbeeld Ibis Styles Liverpool! Een heel groot verschil.

DOUBLE ROOM 2

LOBBY

Ibis Budget

Dan is er nog Ibis Budget. De naam zegt het eigenlijk al. Hier slaap je basic voor weinig geld. Ideaal voor als je je hotel alleen maar als slaapplek ziet. Zoals ik, toen ik een vroege vlucht vanaf Schiphol had en in de buurt van de luchthaven wilde slapen. Bij Ibis Budget boek je een kamer met 1 of meerdere bedden (ze hebben bijvoorbeeld ook familiekamers met stapelbedden) en een eigen badkamertje. Je kunt gebruik maken van het ontbijt en er zijn wat automaten voor snacks en frisdrank. Alles wat je nodig hebt voor een goede nacht is aanwezig, maar als je echt iets meer comfort en mooiere lobby’s wilt, kun je beter Ibis of Styles kiezen.

http://www.accorhotels.com/0649