Ga jij naar Bangkok? Lucky you! Vooral als je weet waar in deze grote stad je moet zijn. Dit zijn mijn Bangkok tips.

 

 1. Fietsen in Bangkok

  Op de fiets door Bangkok kom je op plekken waar je anders nooit komt. Kleine straatjes, mooie natuur… Een ervaren gids laat je het ‘andere’ Bangkok zien. Fietstours door Bangkok worden onder andere georganiseerd door Co van Kessel.

 2. Een avondmarkt bezoeken

  Avondmarkten genoeg in Bangkok, maar ze zijn niet allemaal even leuk. Een aanrader is de Rod Fai market, achter de Seacon Square Shopping Mall. Hier vind je een unieke en creatieve sfeer. Er is veel vintage te koop en natuurlijk zijn er heel veel eettentjes. Ook leuk: Asiatique Night Market, aan de rivier. je komt er met de boot (BTS). Stap uit bij Saphan Taksin en volg vanaf daar de borden. Asiatique is een soort moderne shopping mall, maar dan op z’n Aziatisch, dus met veel kleine winkeltjes en natuurlijk veel eettentjes. Het is er druk, maar erg relaxt.

 3. Een Thaise massage

  Ok, het gaat er soms een beetje ruw aan toe, maar een Thaise massage is eigenlijk wel een must als je in Bangkok bent. En na afloop voelt je lijf heerlijk los en ontspannen aan. Zorg er wel voor dat je naar een goede masseur gaat, liefst een waar de Thai zelf ook naartoe gaan. En pas op: happy ending betekent dat het een seksuele massage betreft!

 4. Tempels

  Als je alle tempels in Bangkok wilt bekijken, ben je wel even bezig. En eerlijk is eerlijk, ik was het na drie tempels ook wel weer even zat. Ik vond zelf de Wat Pho tempel met de liggende Boeddha erg indrukwekkend. En natuurlijk het Grand Palace en de Wat Phra Kaew tempel met de Smaragdgroene Boeddha, de meest heilige van Thailand.

 5. Rooftop bar

  In Bangkok zijn meerdere rooftop bars. Ik bezocht die van de Baiyoke Tower, de hoogste toren van Thailand (84 verdiepingen!). Ik vond de bar zelf een beetje suf, maar het uitzicht was fantastisch. Bij de entreeprijs is een drankje inbegrepen.

 6. Het water op

  Bangkok is druk. Erg druk. En heet. Het meest gangbare vervoermiddel in Bangkok is de TukTuk. Leuk om een keer in te zitten, maar ik had soms erg last van de uitlaatgassen en de stank. Relaxter vond ik daarom de taxiboten over de rivier Chao Phraya. Deze brengen je voor weinig geld naar de mooiste bezienswaardigheden langs het water. Bijvoorbeeld naar het Grand Palace. Of de avondmarkt, beschreven bij tip 2.

 7. Slapen in een boomhut

  Uiteraard heb ik ook een overnachtingstip. Namelijk het Bangkok Treehouse. Hier slaap je buiten het centrum, midden in de natuur. Op het dak kun je loungen in hangmatten, het eten wat geserveerd wordt is zo ecologisch mogelijk en slapen kan in de openlucht of in mooie hotelkamers met fantastisch uitzicht. Avonturiers slapen zelfs in het water. Een ander leuke overnachtingsplek in Bangkok vind je hier.

  bangkok eco hotel treehouse

 

Meer verhalen over Thailand vind je in mijn Thailand archief.