Vliegveld Twente in Enschede, dat kende mijn man nog wel. Hij heeft er als student zelfs gewerkt. Bagage afladen en dat soort fijne studentenklusjes. Inmiddels is het vliegveld niet meer in gebruik, althans niet voor het ‘echte’ vliegwerk. En zeker niet, zoals vroeger, als militaire vliegbasis. Maar het vliegveld is zeker niet langer verlaten. Er is een pop up camping neergestreken, inclusief een heleboel stoer vertier.

Glamping tenten

Campground Twente heet deze plek. Verscholen tussen het groen is een basiskamp opgezet, bestaand uit fijne tenten met opgemaakte bedden. De meeste tenten zijn tweepersoons, maar omdat een groot deel per twee wordt verhuurd, kun je er alsnog als gezin in. Maar er zijn ook een aantal grotere tenten, zoals de bell tent. Elke tent heeft verlichting, stroom en een koelkastje. Ook zijn er stoelen voor het goede loungen bij de tent. Wij mochten de Awaji tenten komen testen. Deze staan per twee tegenover elkaar en zien er super schattig uit. Maar eerlijk gezegd kwamen we hier niet om bij de tent te zitten. Nou ja, ik misschien wel, maar de kids (en man) niet. Die hadden andere plannen…

Mannendingen!

Je kunt op Campground Twente namelijk niet om het militair verleden heen. Er staan oude jeeps (waar de kids uiteraard in moesten zitten), een vliegtuig en allerlei andere bijzondere attributen. En dan zijn er nog de bunkers, waarvan enkele omgetoverd tot heuse belevenis. Zo is er een bunker waar je kunt lasergamen, een bunker waar je nerf battles kunt doen en er is een skelter race circuit. Je begrijpt dat dit voor mijn mannen een soort paradijs was. Ja, ook voor de grote man. Hij stortte zich vol overgave in de Nerf battle en liet zich door 10 gillende kinderen afschieten met zachte pijltjes. Lola en ik keken er gedwee naar en besloten om liever een skelterrace te doen ; ) Voor haar geen gedoe met pijltjes. Het springkussen viel wel in de smaak, net als de zandbak, waar je mijnen op kon graven, maar ook gewoon zandijsjes kan maken. Zelf vond ik het relaxte festivalsfeertje erg leuk.

Foodtrucks

Aan de inwendige mens is bij Campground Twente gelukkig ook gedacht. Er staan vanaf een uur of 17.00 foodtrucks, die heerlijke gerechten serveren. Overdag stond er een soort snackwagen. Perfect voor een ijsje, maar verder was het nog een beetje knullig. Wel patat, geen mayonaise. Wel bier, maar niks zonder koolzuur, voor de kleine kindjes. En weinig gezonde broodjes. Als ze dat nog even verbeteren, is het nog leuker vertoeven. Tot die tijd zou ik je aanraden eigen lunch mee te nemen.

Ook een keer verblijven op Campground Twente? Je boekt je verblijf in de weekenden en zomervakantie hier.