Kort geleden kreeg ik een superleuk mailtje in mijn inbox. Angella en haar man Jason nodigden ons uit om haar B&B Lokaal 1 in het Friese Easterein uit te proberen. Daar konden we natuurlijk geen ‘nee’ tegen zeggen, want a. we wilden graag eens naar Friesland (waar de roots van mijn man liggen) en b. Lokaal 1 zag er fantastisch leuk uit. En dus besloten we spontaan om een weekend naar Friesland te gaan.

Compleet huisje

Toen we aankwamen, werden we hartelijk verwelkomd door Angella, die ons al zag aanrijden. Of we ons huisje voor de komende nacht wilden zien… Ja graag! Maar huisje? Ik verwachtte eigenlijk gewoon een kamer. Maar nee hoor, we hadden gewoon een compleet mini-huisje, gelegen op een idyllische locatie (een oud schoolgebouw) met uitzicht op de kerk van Easterein. Angella, Jason en zoon Storm bewoonden het huis ernaast, maar wij hadden echt een eigen plekje. Met woonkamer, keukentje (niet om te koken, wel om lekker koffie en thee te zetten), binnenplaats, twee slaapkamers, een wc en nog een badkamer boven. Superdeluxe dus. Vooral die twee slaapkamers waren lekker, want Olivier had zo zijn eigen tweepersoonsbed. Iets waarop hij heel trots was. Extra feest was het toen hij ook nog eens een knuffel, voorleesboekjes en snoepjes naast zijn bed vond!

Mooie B&B Friesland

B&B Lokaal 1 Friesland Easterein

VT Wonen waardig

Toen ik binnenkwam, wist ik meteen: die Angella houdt van stylen, want de B&B kan zo in VT Wonen. Overal leuke hoekjes en  perfect doorgevoerde stijlen (stoer, army, reizen en zwart wit voeren de hoofdmoot). Verder maakt Angella het haar gasten duidelijk naar hun zin met wat extra’s. Zo lag er een flesje wijn in de koelkast, waren er versgebakken koekjes en stonden in keuken en badkamer lekkere zeepjes en bodylotion. Ook is het huis voorzien van goede bedden, superfijn beddengoed en hoofdkussens, airco, een espresso-apparaat plus melkschuimer en veel leesvoer. Ik hou daarvan!

Fries suikerbrood in de B&B

Grappig is dat zowel Angella als Jason niet oorspronkelijk uit Friesland komen. Sterker nog: ze wonen hier nog maar sinds kort. Na jaren van reizen voor Jasons werk bij de Luchtmacht (aha, vandaar die army twist in het interieur) besloten ze terug te keren naar Nederland en zich in Friesland te vestigen. Het liefst op een plek waar ze een B&B konden opzetten. Ze zochten maanden naar het perfecte huis en vonden het in een oud schoolgebouw in Easterein. Inmiddels zijn ze bijna net zo trots op Friesland als de Friezen zelf. En dus werden we bij aankomst meteen getrakteerd op vers gezette koffie met Fries suikerbrood. Zo lekker!

B&B Lokaal 1 Easterein

Angella en Jason

 

Lekker ontbijt

Na een goede nacht slaap, werden we verwend met een heerlijk ontbijt. Ook weer met veel Friese lekkernijen, zoals roggebrood en  Friese kaas. Maar ook een eigengemaakt soort toetje, waarvan Angella het recept meebracht na een verblijf in het Midden-Oosten.  Voor ons werd de tafel buiten gedekt, maar wie liever meer privacy wil, kan er ook voor kiezen om een trolley vol lekkers te laten bezorgen en zelf de tafel te dekken. Ook nu was weer duidelijk dat Angella van stylen houdt. Geen pakken hagelslag of potten pindakaas op tafel, maar alles mooi gedecoreerd in kleine weckpotjes. De kaarsjes aan en natuurlijk ontbrak mooi serviesgoed niet. Zo wil ik elke ochtend wel ontbijten!

B&B Lokaal 1 Friesland

Bootje huren

Na het ontbijt, stond ons nog iets leuks te wachten. We gingen varen met de aluminium Hanzepunter van de familie. Zo leuk! Het bootje is te huur voor gasten en ligt te water vlakbij de B&B. Binnen no-time vaar je door de meest idyllische landschappen, waar kinderen vanaf steigers het water in springen en je niet veel anders hoort dan eenden en kikkers. In ongeveer een uur (wij deden er langer over omdat zoon Olivier steeds wilde sturen) vaar je van Eastereind naar Sneek, waar je een gezellige stop kunt maken. Wij dronken koffie bij het leuke tentje BUUR, aan het water. Echt een aanrader. Zowel van binnen als buiten ziet het er supertip uit, er is een schommel voor de kids en het eten en drinken is helemaal prima. We hebben echt een topdag gehad. Varend in zo’n bootje ervaar je nog meer het echte Friesland-gevoel. We sloten af bij Foodbar Picknickers in Terherne, ook een aanrader (lees hier meer over Picknickers).


bootje huren friesland easterein sneek

Buur. leuke adresjes sneek

Ik wil nog een keer

En toen was ons weekend Friesland alweer voorbij. Alles was helemaal super. Het enige nadeel was  dat we maar 1 nachtje bleven slapen, want we hadden ons nog veel langer kunnen vermaken. Ik raad het iedereen aan om spontaan even met z’n tweeën of met het gezin last-minute een weekendje weg te gaan. In ons geval was het extra fijn om voordat de baby komt, nog even weg te gaan. Dat hoeft dan helemaal niet ver weg te gaan. Ook in Friesland, wat voor ons anderhalf uur rijden is, ben je er echt even helemaal tussenuit. Heerlijk! Jullie nog vakantieplannen?

Best thing: dat je een huisje helemaal voor jezelf hebt, dat ook nog eens geweldig is ingericht!

Prijs: vanaf 95 euro per nacht voor twee personen.

www.lokaal1.nl