Als kind kwam ik vaak in de badplaats Bergen aan Zee. Het was er zo heerlijk: niet te druk, mooie duinen, zee, strand en fijne restaurants. Ik wil graag weer eens terug en ik heb al een adres uitgezocht: In de Aap in Bergen. Dit kleine hotelletje is zo ontzettend mooi ingericht, helemaal mijn smaak. Dat hemelbed: wil ik ook. Net als die loungebank van steigerhout met kleurrijke kussens trouwens. Eigenaren Ymke en Emile zochten al een tijd een plek om een leuk hotel te beginnen. Ze dachten even aan Zanzibar of Costa Rica, maar het werd gewoon het oerHollandse Bergen. Een goede keus, want kunstenaarsdorp Bergen biedt veel leuks. Originele winkels en mooie galerieën bijvoorbeeld. En heel fijn: in ongeveer vijftien minuten fietsen bereik je Bergen aan Zee. Hier vind je de enige echte Sissy Boy strandtent. En ja, die staat ook op mijn verlanglijst. Ik moet maar snel boeken, want ik wil erg graag een keer in de aap gelogeerd zijn.

Prijs: vanaf 130 euro per nacht

Best thing: aanschuiven aan de grote keukentafel van de Aap en genieten van de kookkunsten van de gastheer

www.indeaap.com
casita01-in-de-aap-bergen  in-de-aap-hotel-bergen
in-de-aap