Vorig jaar, ergens op een druilerige herfstdag, boekte ik alvast voor mijn verjaardag het mooiste natuurhuisje van Nederland. Alles om er zeker van te zijn dat het niet volgeboekt was, zoals eerdere jaren. En dus vierde ik afgelopen maand mijn verjaardag in boshuisje met zwembad.

Met zwembad

Ik ben al een tijd fan van dit natuurhuisje. Niet in de laatste plaats vanwege het zwembad, maar eerlijk is eerlijk, dat zwembad telt wel mee! Maar ook vanwege de prachtige veranda, het schattige lichtblauwe huis, de mooie omgeving en de stoere inrichting (een deel van het huis is ontworpen door Piet Hein Eek). Tel daarbij op de vele hangmatten en hangstoelen, de eekhoorns en de vogeltjes en het bad op pootjes, waarin je een heus bosbad kan nemen, en je snapt mijn enthousiasme.

Piet Hein Eek in het bos

Het huisje ligt in het bos bij Epse, vlakbij Deventer. Je bent dus echt omringd door natuur. Het enige wat je merkt van de omgeving is de trein die elk half uur voorbij raast. Een beetje irritant, maar het went snel. Je ziet de trein in een flits, maar verder zie je vooral bomen, rododendrons en varens. Van binnen is het huis eenvoudig, maar comfortabel. Er zijn 2 banken, er is een mega eettafel en er is een ruime keuken. Ook is er een grote servieskast volgepakt met spelletjes en boeken. Wij hebben ons goed vermaakt met 30 seconds! Er zijn twee slaapkamers. Een heeft een hoog tweepersoonsbed (en airco), de ander heeft een Piet Hein Eek stapelbed, waar 6 kids kunnen slapen. In theorie dan, want in praktijk wordt het huis aan max. 6 personen verhuurd. Dan is er nog een badkamer, met verlaagde douche, die tevens als een badje kan fungeren en uiteraard een toilet. Het huis beschikt bovendien over zowel een veranda als een fijne overkapping. Ideaal voor als het regent en je toch lekker buiten wilt zitten. Kopje thee erbij, dekentje over en lekker genieten van het groen en vogeltjes spotten. Eigenaresse Jose doet er alles aan om zoveel mogelijk vogeltjes te lokken, want werkelijk overal hangen voederbakjes. Leuk!

Fikkie stoken en taart eten

Maar hoe fijn het huis binnen ook is, wij waren vooral buiten. Bij het zwembad, in het zwembad, in de hangmat, op de veranda en aan de grote picknicktafel. Er zijn plekjes genoeg om te genieten van al dit fijns. ’s Avonds kun je op de vuurplaats een fikkie stoken (marshmallows roosteren!!) of de luxe Weber gas-bbq aanzetten. Misschien nog een potje pingpongen, jeu de boulen of trampoline springen. Kan allemaal! Wat ik zelf heel bijzonder vond, was dat ik mijn verjaardag hier vierde. Feestjes zijn officieel niet toegestaan, maar ik kreeg van de eigenaresse toestemming om mijn ouders te laten komen. En dat was wel heel fijn! De dag begon goed met een homemade taart, versierd met madeliefjes uit de bostuin en eindigde met een bbq in het zonnetje.

Badderen in het bos

Nu heb ik het nog helemaal niet gehad over het bad op pootjes en de buitendouche in de tuin. En dat terwijl ik sinds ons verblijf ook een bad in de tuin wil. Hoe tof is het om ’s ochtends buiten te douchen of in bad te gaan? Helemaal privé, onder het bladerdek… Ik vond het echt hemels. Het bad was oud en roestig, maar na een poetsbeurt waren alle blaadjes eruit en vulde ik het met de buitendouche. Lekker warm water, zoals een hot tub. En dan lekker badderen, kijkend naar de boomtoppen en luisterend naar de natuurgeluiden. Echt een aanrader! Je moet wel lef hebben trouwens, want het bad is omgeven door slangen, salamanders en kreeften ; )

Wil jij ook naar dit paradijsje? Boeken kan via natuurhuisje.