Toen ik nog maar net begin met bloggen, bestond er nog een leuke site voor accommodatietips: slapen op een fijn kussen. Deze werd beheerd door Miranda Verberne. Omdat we dezelfde interesses hadden, volgden we elkaar en hadden af en toe mailcontact. Hoe stoer was het dat Miranda jaren later haar eigen B&B begon: het Heidehuisje! Hier moest ik uiteraard een keer naar toe. Het duurde even, maar deze zomer ben ik er eindelijk geweest. Gelukkig maar, want wat een fantastisch plekje heeft Miranda er van gemaakt!

Een paradijsje deze B&B

Voor ons bezoek aan het Heidehuisje reisden we af naar het Brabantse Nuland, een klein plaatsje vlakbij Den Bosch. Het huis van Miranda ligt aan een rustig weggetje. Als je hier het erf oprijdt, wordt je meteen verrast door de enorme tuin. Sodeju, wat een ruimte! Zover als je kunt kijken zie je tuin, weiland en daarachter bos. Wauw! Miranda heet ons hartelijk welkom in haar paradijs. Net als ik vindt zij het superleuk om elkaar eindelijk in het echt te zien. Ze laat ons trots haar tuin vol bloemen, de kipjes en de B&B zien. B&B dekt eigenlijk niet helemaal de lading. Verwacht namelijk geen kamertje met een bed en ’s ochtends een ontbijt. Je krijgt hier gewoon je eigen huisje inclusief ruime keuken en eettafel, een badkamer met bad, een sprookjesachtig slaapkamer en een tweede slaapkamer voor eventueel een kind. Waarom zo groot? Omdat Miranda haar plek ook verhuurt voor kookworkshops. En ja, daarvoor moet je natuurlijk een goede, ruime keuken hebben. En heel veel servies ; ) Nou, dat laatste heeft ze zeker weten. ‘Elke vakantie in Frankrijk sleep ik weer ladingen mee’, gniffelt Miranda. ‘Borden, schalen en flessen wijn.’ Ik snap haar : )

Kippen en een hottub

Omdat het een super warme dag is, duiken we meteen de tuin in. In de schaduw bij de kas genieten we van het prachtige uitzicht, de vele bloemen en de versgemaakte ijsthee van Miranda. We lezen boekjes en doen lekker helemaal niks. Als Miranda’s dochter Lieve een praatje komt maken, krijgen we alles te horen over de paarden en de kippen. Ik mag zelfs even knuffelen met kip Tok. Zo schattig! Als we nog eens terugkomen, nemen we de kindjes mee, want die zullen dit vast ook geweldig vinden. Maar voor nu is het ook wel even fijn om met z’n tweeën te zijn. Ondertussen wordt de hottub voor ons opgestookt en als de zon langzaam achter de bomen zakt en de hemel pastel kleurt duiken wij het warme bad in. We drinken wijn, hebben goede gesprekken en kijken naar de sterren. Puur genieten dit. Vanuit het bad duiken we meteen het fijne bedje in. Trusten!

Fotogeniek plekje

Wat vind je trouwens van de foto’s die ik heb gemaakt bij het Heidehuisje? Ze zijn geschoten met mijn nieuwe iPhone X. De camera is zo goed dat ik het gevoel heb dat ik mijn spiegelreflex net zo goed de deur uit kan doen. Scheelt een hoop gezeul. Vooral de portretstand met heel veel scherpte-diepte is fantastisch (zie de foto met de dahlia’s). Ik was dus als een kind zo blij met deze locatie want man man wat veel fotogenieke plekjes! Nu loop ik eigenlijk al weer achter, want wil je er echt bij horen dan ga je een iPhone 11 kopen. Deze kan net even meet dan zijn voorganger. Zo heeft deze iPhone nachtmodus (perfecte foto’s – ook als het donker is), een ultragroothoeklens en QuickTake (snel een filmpje opnemen vanuit camera-modus). Ik ben al heel blij met mijn best wel moderne iPhone, want hiervoor had ik een SE, die steeds maniger fotografeerde dus het verschil met eerder is enorm. Maar goed, nu weer over naar ons verblijf…

Verse eitjes

En toen was er ontbijt! Als we na een heerlijke nachtrust ons huisje uit komen, zet Miranda net de verse eitjes voor ons neer aan de buitentafel. MMMM. Lekker. We eten onze buikjes rond en genieten nog even van de fijne tuin. Dan zit ons uitje er helaas al weer op. Miranda, we hebben genoten. Wat een mooie plek. Ik wil nu ook een hottub. En een kas. En 100 dahlia’s. Gelukkig hebben we de foto’s nog…

Ook logeren bij het Heidehuisje? Kijk hier voor meer informatie.