Via Instagram kwam ik een ontzettend leuk huisje tegen in Brabant. Heel toevallig was dit het ‘buurhuis’ van Familie Buitenhuys, waarvan ik eerder al eens in een superfijn huis verbleef. De plek (vlakbij Hartje Groen en de Boshut – waarover zo meer), de kleurrijke inrichting en de enorme tuin trokken me over de streep dit huisje te boeken. Gelukkig maar, want het was fijn bij Huisje Binnen Buiten.

Binnen

Binnen is het absoluut genieten. Het is een wat ouder huisje, dat met veel kekke behangetjes en retro inrichting super knus is gemaakt. Ik weet zeker dat eigenaren Evelien en Tommy heel wat kringloopwinkels zijn afgegaan om hun huisje in te richten. Met succes, want ze hebben absolute parels weten te vinden. Die typemachine bijvoorbeeld of de lampjes in oma-stijl. Maar dan wel gecombineerd met een modern behang of zoetroze muur. Zo wordt niets truttig of oubollig. Oud en nieuw gaan hier sowieso goed samen. Een platenspeler versus een bluetooth geluidssysteem. Typemachine versus tv met Chromecast. Ouderwetse spelletjes versus trampoline. Vermaak genoeg hier. Voor kinderen is er lekker veel speelgoed. Die van ons trokken meteen de kasten open om alle puzzels en spellen te bewonderen. En ook wij genoten ’s avonds van een ouderwets potje Stratego (zoals altijd verloor ik van manlief, grr). Omdat het typisch Hollands zomerweer was (regen afgewisseld met zon) waren we erg blij met het knusse huis, want zo was die ene dag regen toch minder erg (iets minder).

Buiten

Buiten geniet je van de enorme tuin. Deze is geheel omheind door voornamelijk coniferen. Van het type beplanting kreeg ik onmiddellijk flashbacks naar de jaren ’80, haha. Ik kan me zo voorstellen dat de tuin ook in die periode is aangeplant. Voor de kids zijn er een schommel, trampoline en een glijbaan. Daar waren die van ons erg blij mee! En had ik al gezegd dat de tuin enorm is? Ik bedoel dan ook echt dat hij zo groot is dat je er uren verstoppertje kunt spelen. Dat hebben we uiteraard ook gedaan. En als je het dan toch zat bent, is er nog de camping (De Heidebloem) waar dit huisje soort van onderdeel van is. Ik vond de camping zelf absoluut niet aantrekkelijk, maar voor de kinderen was er een speeltuin (heerlijk retro maar wel leuk) en er was een zwembad, waarvan we elke dag even gebruik maakten. In die zin was het dus prima.

Huisje pimpen

Huisje Binnen Buiten is sinds 2020 eigendom van Evelien en Tommy. Ze logeerden zelf in een soortgelijk huisje op het park, stelden zich voor hoe leuk het zou zijn om zelf eigenaar te zijn van een vakantiehuis en grepen hun kans toen er een huisje te koop kwam. Het huis was 20 jaar lang van een ouder stel geweest, dus er werd flink geklust en gepimpt. Het resultaat heb je hierboven gezien, maar je kunt het natuurlijk ook zelf gaan bekijken. Het huis is geschikt voor 4 personen (en eventueel een baby). Ik zou dan wel aanraden om met maximaal 3 volwassenen te gaan, want anders slaap je net niet comfortabel genoeg. Met 2 volwassenen en 2 kids was het ideaal. Denk je nu: maar ik wil mijn ouders of vrienden ook meenemen? No problemo. Neem even contact op met Huisje Binnen Buiten of Familie Buitenhuys en vraag naar de mogelijkheid om beide huisjes te boeken. Ze kunnen dan vast wel een leuke deal voor je maken. De huisjes staan op hetzelfde park, op ongeveer een minuut lopen van elkaar.

Tips omgeving Schaijk

Evelien liet een waslijst aan tips voor omgeving Schaijk achter. Ook via volgers op Instagram kreeg ik wat tips door (al had Evelien de meeste daarvan al genoemd). Hierbij een korte opsomming van onze persoonlijke favorieten in en om Schaijk.

Op nr 1. staat de Boshut bij Charme Camping Hartje Groen. Dit Hans en Grietje huisje in het bos is zo ontzettend leuk. Van hippe parasol tot bloemenkussens en van ijskoffie tot warme choco: alles is top. Ook binnen ziet het er super uit. Echt: ik wou dat dit plekje in Deventer zat, dan zou ik er wekelijks heen gaan.

Ook leuk is het Avonturenpad van Dokus Das. Dit start tegenover de Boshut en is gewoon hartstikke fijn voor kinderen. De route is lekker kort en onderweg kom je opdrachten en leuke klimtoestellen tegen. Iets verderop vind je nog een leuke natuurspeelplaats, namelijk Herperduin. Wij aten hier een pannenkoek bij Pan & Zo (vond ik trouwens matig), beklommen de uitkijktoren en speelden in het mega klimtoestel in de vorm van een das. Als je daarna nog puf over hebt, kun je lekker wandelen op de heide en de zandverstuivingen. Mooi daar!

Een andere favoriet was familierestaurant Charlie met binnen- en buitenspeelplaats. Ik was een beetje bang dat we in een schreeuwerige ballenbak-tent terecht zouden komen, maar dit was serieus ok. Je kunt binnen kiezen of je dichtbij de speelboom of juist verder er vandaan wil zitten (ik koos het laatste haha). Nog aangenamer is het terras met de waterspeelplaats. Bij mooi weer heb je geen kind aan je kind. Wel handig om badkleding en een handdoek mee te nemen. Iets wat wij vergaten, zodat we een nat kind in de auto konden zetten. Ach… lol had hij wel. En wij ook!

Denk je nu: ik wil ook naar dit fijne plekje? Hier kun je boeken!