Vorige week logeerden we in een wel heel bijzonder huisje: een eco Tiny house op het Grevelingenstrand bij Ouddorp. Met eigen strandje en eindeloos uitzicht op het meer. Je snapt waarschijnlijk wel dat ik heimwee heb…

De perfecte bestemming voor de meivakantie leverde wat stress op dit jaar. Ik wilde eigenlijk naar dit droomplekje in de buurt van Marseille, maar het lukte niet om goede vliegtickets te vinden. Plan B werd een vakantie aan de Nederlandse kust en per toeval stuitte ik op een kleinschalig park van Qurios Resorts/ Roompot. We hoefden niet lang te twijfelen dus de vakantie was snel geboekt. Want hoe mooi is deze locatie???

Huisje met privé strand

De huisjes ( 30 in totaal ) liggen verspreid langs de kust. Elk huisje heeft veel privacy en een eigen strandje voor de deur. Plus een fantastisch uitzicht op het meer. Wij zagen elke ochtend ganzen met jongen langs zwemmen en genoten van de zeemeeuwen en andere vogels. De kleur van het water veranderde met het uur en verveelde geen moment. Ons huisje lag aan een soort zijarm van het meer waardoor het ook nog eens heel fijn suppen was zonder heftige stroming. De huisjes zijn zoals gezegd ecologisch. Dat klinkt mooi, maar wat houdt het in? In dit geval dat er zonnepanelen en zonneboilers zijn. Dat er een eco toilet is ( iets met bacteriën die je poep eten ) en een circulaire douche. Maar bovenal zijn de huisjes Tiny maar fijnie. Je hebt een eigen picknicktafel, strandstoelen, bbq en hangmat. Binnen nog een keukentje, een klein bankje, nespresso apparaat, muziek speaker/ lamp en tv plus slaapkamer en slaapvide. Alles wat je nodig hebt is er eigenlijk. 

Suppen in Zeeland

Wij hebben sinds kort een sup en die kwam nu heel goed van pas. Elke ochtend wilde onze zoon meteen het water op. En als ik geluk had mocht ik ook een keer : ) Ik had net een nieuw badpak gekozen voor vakantie, maar die heb ik weinig aangehad omdat het nog te koud was op het water. Voor op een sup vind ik een badpak fijner dan een bikini. Al heb je tegenwoordig wel erg leuke beugelbikini’s die sup-proof zijn. Zoonlief had het helemaal goed voor elkaar, die droeg een wetsuit. Maar dat is mij toch iets te professioneel haha. Dan krijgen mensen vast hoge verwachtingen van mijn sup-kunsten. En dat terwijl ik al speurend naar krabbetjes en kwallen ( zout water!) regelmatig bijna van mijn sup kukelde. Ai. 

Ouddorp tips

Het park(je) ligt dus bij Ouddorp, Zeeland. Ik had allerlei plannen voor een bezoek aan Zeeland highlights maar we zijn Ouddorp niet eens uitgeweest. Hier was al leuks genoeg. Wat Ouddorp tips op een rij:

De Brouwersdam

Al tijdens langs het strand kom je langs verschillende leuke strandtenten, elk met zijn eigen charme. Van het mondaine enigszins hippe Beachclub Zee tot surfspot Natural High. Sla in elk geval de toffe board-schommels van  surfschool en -shop Allohallo niet over, net als de zeehondenspot aan het einde van de Brouwersdam- daar waar zee en meer samen komen via de sluis. Hier zwemmen echt heel veel zeehonden! 

Bula

Ook leuk is Strandtent Bula. Alleen al de weg hiernaartoe is mooi. Door glooiende duinen vol bloemen. Bula heeft die laidback, beetje hippie sfeer waar ik van houd. Fijne muziek, gemoedelijk, mediterraans en vol gekke accessoires. Er zit ook een leuk surfwinkeltje bij en je kunt surflessen boeken. 

Fitou

Op onze laatste vakantiedag lunchten we bij Fitou. Dit plekje moet je echt weten te vinden want het ligt buiten het centrum in een woonwijk, tegen de weilanden aan. Ga hier zeker naartoe want het is er fantastisch. Vooral vanwege de ongedwongenheid en de leuke eigenaren. Je hebt het gevoel dat hier alles kan en mag. Speelgoed wordt voor de kinderen uit de kast gehaald, picknickkleedjes worden neergelegd en niks is ze te veel. De tuin is jaloersmakend fijn. Met schommel in de appelboom en een paar konijnen achterin de tuin. En als kers op de taart is het eten en drinken ook goed. 

Dingenliefde

In Ouddorp centrum vind je ook nog leuke winkels, waarvan Dingenliefde mijn favoriet is. Je vindt er een leuke mix van vintage, brocante en industrieel. Ik kocht er een mooie bric-à-brac pot voor de tuin. Blij mee! 

A Seal

Ook leuk is zeehondenopvang A Seal. Je kunt deze bezoeken. Regelmatig laten ze opgelapte zeehondjes vrij en dat gebeurt meestal in Ouddorp. Wij hadden het geluk er een mee te maken. Houd de website in de gaten als je dit ook wilt zien. 

Historische stoomtram 

Aanrader is ook om een rit te maken in de historische stoomtram van RTM. Kijk even op de website welke dagen deze rijdt. Onze kids genoten super van de rit langs het Grevelingenmeer, het geluid van de fluit en het kaartjes knippen door de conducteur. En ja, wij zelf ook! Het was echt heel leuk! 

Meer Ouddorp tips

Ik moet en wil nog eens terug naar Ouddorp want ik ben nog niet uitgekeken. Zo wil ik nog langs Bistro  Skål, bij vakantiepark de Klepperstee. Hier kun je lekker lunchen, maar ook zwemmen in het natuurzwembad en spelen in de binnen- en buiten speeltuin. Ook het bezichtigen van het mooie Goedereede staat nog op mijn lijstje. Ik zou 100 % weer naar ons Tiny house met uitzicht willen, maar Ouddorp biedt meer leuke slaapplekken: Meer Vakantiehuis, Bed & Broodje, Catshuis aan Zee en Vacay Dune Lodges. Reden genoeg om snel terug te gaan en van mijn heimwee af te komen!