Als je mij een tijd geleden had verteld dat ik dol enthousiast zou zijn over een Van der Valk-hotel, had ik je niet geloofd. Maar het is toch echt zo. Hotel de Cantharel, een heuse Van der Valk, heeft namelijk precies dat waar ik van hou: een aantal knappe kamers, een zwembad, een nog knapper uitzicht, fijne wandelroutes en een feeëriek restaurantje om de hoek.

Per toeval ontdekt

Ik ontdekte dit hotel eigenlijk per toeval omdat we een meeting-plek zochten tussen Deventer en Amersfoort, om de kids bij hun oom en tante in de auto te zetten voor een dagje dierentuin. Ik was nog niet echt onder de indruk van het ietwat saaie hotelgebouw, tot ik langs de achterzijde liep. Wow! Dat was andere koek. Waar de voorzijde 12 in een dozijn is, is de achterzijde super sfeervol. Ik werd meteen enthousiast over de zitjes op de begane grond, met rieten schommelstoelen, hangstoelen en een uitzicht over een glooiend landschap. Iets verderop verlekkerde ik me aan een wellnesstuin met zwembad (binnen en buiten) en toen ik de bordjes Huis James volgde, kwam ik bij een Anton Pieck-achtig huisje, wat dus een restaurant is. ‘Ok, dit is leuk’. En dus boekte ik samen met mijn moeder nog hetzelfde weekend een kamer.

Fijne hotelkamer

Goede keus, al zeg ik het zelf, want het was genieten. Sowieso omdat een nachtje zonder kids altijd even fijn is, maar ook omdat het daadwerkelijk een goed hotel is. Wij sliepen in een comfortkamer met terras en sunshower. Een mooie kamer met als kers op de taart een prachtig schilderij. Dit soort schilderijen hangen verspreid door het hotel, maar wat zo leuk was, is dat in onze kamer een replica hing van Kees van Dongen: mijn favoriet. En heel toevallig had ik zelf net een replica van exact dit schilderij gekocht. Het voelde meteen als thuiskomen ; ) Afgezien daarvan hebben we het heerlijk gehad. Lekker bijkletsen met taart en koffie. Wandelen door de mooie omgeving. En natuurlijk zwemmen!

Wellnesstuin met zwembad

Dat zwembad is uiteraard een van de redenen waarom je hier komt. Samen met de sauna’s voelt het echt als een dagje mini-wellness. Lekker in je badjas op een bedje luieren, baantjes trekken (korte baantjes, want zo groot is het niet), bubbelen en helemaal niks doen. Het water is verwarmd, dus ook in de winter heel fijn. Kinderen zijn welkom, maar toch voelt het een beetje als rust verstorend op het moment dat ze in het zwembad komen en er net allemaal mensen liggen te relaxen met een kop kruidenthee en wat rustgevende muziek.

Kidsproof

Toch vond ik dit hotel kidsproof genoeg om nog een keer te komen. Op uitnodiging mocht ik voor Vettt.nl (waarvoor ik ook blog) een nachtje met de hele familie komen. Dit keer in een familiekamer. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. En de kids ook niet. Vooral niet omdat zij een ritje mochten maken in wat naar mijn mening de allergrootste trekpleister is voor het kleine grut: een elektrische mini Landrover. Hoe cool is dat! Lola en Olivier vonden het in elk geval fantastisch. Een uur lang hebben ze rondgereden. Door het bos, over de zandpasen, langs de paarden… En maar toeteren naar iedereen die ze tegenkwamen, inclusief paarden. Zo leuk! Eigenlijk kon daarna niks dit avontuur meer overtreffen, zelfs het zwembad niet. Al was dat natuurlijk nog steeds heel fijn. Al is het voor de kinderen wel een beetje klein en vond Olivier het best een beetje irritant dat hij van mij geen bommetjes mocht doen. Tja…

Huisje James

Wij hebben ’s avonds en ’s morgens genoten van het buffet bij de Cantharel. Prima met kids, want je kunt pakken waar je zin in hebt. Als ik nog eens zonder kinderen zou gaan, zou ik bij Huisje James eten. Dit exclusievere restaurant heeft geen menukaart, maar er wordt gekookt met verse ingrediënten uit (waar mogelijk) de eigen moestuin. Als je aankomt brandt het vuurtje en word je naar je plek geleid voor een welkomstdrankje, om je daarna te laten verrassen door de kok. Lijkt me heerlijk! Ik heb dus nog wat op de verlanglijst. En dat is overigens niet alleen dit restaurant… Want wist je dat de Cantharel ook beschikt over een boshut? Dat is een luxe boshuisje, met privé tuin en eigen jacuzzi, maar met alle voorzieningen van het hotel. En die ziet er zo mooi uit! Kijk maar eens op de website! Op eigen risico, want voor je het weet ben je verkocht : )