Soms hoef je niet ver te reizen om leuke plekken te ontdekken. Vandaag kwam ik gewoon in mijn eigen stadje een nieuw tentje tegen: de Gillende Keukenmeiden. Dit knusse lunchtentje is door middel van crowdfunding gefinancierd door mede-Zwollenaren en lekkerbekken uit de regio. De producten zijn zoveel mogelijk biologisch en bijna alles is homemade. Als je binnenkomt lonken de taartjes en kraakverse broden. Weerstand bieden aan deze zoete verleiding is bijna onmogelijk. Samen met vier vriendinnen genoot ik hier van een high tea. We konden kiezen uit de basic, classy of luxe variant. Het werd de luxe. Dat hebben we geweten: binnen no time stond onze tafel (zo’n gezellige grote houten) vol met scones, stukjes quiche, brood met tonijnsalade, carrotcake, brownies, muffins, bounty cheesecake en chocoladebrokken. Met daarbij uiteraard heel veel kannen heet water en theezakjes van het fairtrade merk Numi. De chocoladethee van Numi vond gretig aftrek haha, alsof we nog niet genoeg zoet hadden!

 

high tea zwolle IMG_8280 high tea zwolle11203065_830329337020872_3504742604071880233_n

Maar het belangrijkst was natuurlijk de smaak. En die was super. Je proeft echt dat alles vers uit eigen keuken komt. En ik houd van de charme van een scheve muffin. Zo weet je tenminste dat het niet uit een fabriek komt. Het brood was ook erg lekker, dat komt van de bakker (Le Perron) iets verderop. Fijn is ook dat de inrichting en het pand zelf erg leuk zijn. In het pand aan het Meerminneplein (toffe naam he?) zat eerst de Librije-winkel. Na een grondige verbouwing is het nu een knusse woonkamer met een ratjetoe aan meubels. Een gekke mix van stoelen: vintage, modern en kneuterige oma-stoelen. Houten tafels: tweepersoonstafels en lange tafels voor groepen. Verse bloemen op tafel, een bankje in de hoek, met daarnaast een platenspeler met een goede collectie platen. Als gast mag je zelf een plaatje opzetten, wat het extra leuk maakt. Buiten staan nog wat zitjes en een grote picknicktafel. Heerlijk plekje in de zomer.

IMG_8278 11113579_929418760422214_6645330187086351375_n gillende keukenmeiden zwolle

Of we alles opkregen? Nee. Onze ogen waren groter dan onze magen. Maar gelukkig kregen we een doggybag mee. Morgen hebben vriendlief en ik dus iets lekkers bij de thee. Hij ook blij!

Gillende Keukenmeiden: jullie hebben er een fan bij.

Dit is de Facebookpagina van de Gillende Keukenmeiden