Ok, ok, het duurt nog even. Maar toch…. Voordat je het weet is het herfst en daarna volgt de winter. Zelf heb ik niet zoveel problemen met de herfst, maar in de winter – en dan met name in de maanden januari en februari – voel ik me altijd een beetje depri. Ik heb dan gewoon behoefte aan zon en warmte. Voor wie dat ook heeft: 4 zonbestemmingen voor in de winter. En sommige zijn niet eens zo heel ver weg!

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn hartstikke Spaans, maar bevinden zich dicht bij de kust van Noord-Afrika. Met gemiddelde temperaturen van 18 graden in de winter (vaak ook warmer) is het hier prima toeven. De eilandengroep bestaat uit Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, La Palma en Fuerteventura. Ik schreef al eens over surfen op Fuerteventura (in de winter) en over dit leuke vakantiehuis op Tenerife. Super aanraders! Volop mooie vakantiehuizen op Gran Canaria zijn er natuurlijk ook in overschot. Mijn achternicht heeft een tijd op Gran Canaria gewoond en is er helemaal verliefd op. Ik moet nog steeds een keer gaan. Wie weet deze winter (met baby)?

bernike-surfen-fuertaventura

Ibiza

Ibiza in de winter? Ja, dat kan prima. Vooral in de maanden november, februari en maart is het er heerlijk. Ok, je moet een beetje geluk hebben met het weer, want het kan ook flink plenzen. Ik ben twee keer in februari geweest en beide keren was het lekker warm. Zo’n 16 tot 20 graden. ’s Avonds moest je wel echt een jasje aandoen, maar overdag scheen de zon. Zoveel beter dan de 3 graden die het in Nederland op dat moment was. Ik vond Ibiza in de winter sowieso fantastisch vanwege de rust, de natuur (overal bloemen) en de amandelbomen die in bloei stonden. Ik maakte trouwens een blog met een hele mooie video over de winter op Ibiza. Moet je zeker even kijken!

ibiza-winter

Zanzibar

Zanzibar ligt voor de kust van Tanzania. Het is echt zo’n eiland waar je van droomt: wuivende palmen, azuurblauw water, witte stranden, hangmatten, verse kokosnoten, volop vers fruit, relaxte muziek en de meest geweldige lodges. En natuurlijk een tropisch klimaat. Het is hier altijd tussen de 25 en 29 graden! In april en mei valt er iets meer regen dan in andere maanden, maar als je in hartje winter naar Zanzibar wilt, heb je daar lekker geen last van.

Curacao

Wil je zeker zijn van zon, zee en strand? Dan is Curacao the place to be. Zomer of winter: het is hier altijd lekker warm. In de winter is het er eigenlijk zelfs iets prettiger, want dan is het minder klam. Ik bezocht het eiland in november. Elke dag zon en een prettig briesje, waardoor het goed uit te houden was. Ik vond Curacao overigens veel leuker dan ik van tevoren dacht. Ik verwachtte een soort all-inclusive resort eiland, maar Curacao heeft juist een hele spirituele kant, die me zelfs een beetje aan Ibiza deed denken. Lees hier waarom en ontdek meteen een awesome hotel op Curacao.