Tijdens mijn reis naar Ibiza mocht ik van Nikon een camera testen: de Coolpix Aw120. Deze camera wordt door Nikon aangeprezen als ‘uw robuuste reisgenoot’. De camera is waterdicht tot 18 m, schokbestendig bij een val tot op twee meter en vorstbestendig tot -10°C. Bovendien heeft hij ingebouwde GPS, wifi en een kompas. Dat GPS is wel erg grappig want op het schermpje houdt hij bij waar je je op dat moment begeeft. Benirras beach bijvoorbeeld.

Maar het belangrijkste is: maakt hij goede foto’s? Ik vind van wel. Er zitten allerlei opties op, zodat je voor bijna elke scene wel een instelling kunt kiezen, zoals: tegenlicht, onderwater en zelfs een dierenportret. Ik heb zelf veel gebruik gemaakt van de tegenlichtfunctie en de onderwaterfunctie. Ook de optie voor panoramafoto viel erg in de smaak.
Hieronder zie je enkele foto’s.
Onder water:

DSCN7911

 

Tegenlicht:DSCN8044

Panorama:
DSCN7972

Mooie foto’s, vind je niet? Ik heb de camera uiteindelijk de hele week gebruikt en mijn eigen Canon links laten liggen. Ook voor korte filmpjes heb ik deze Nikon gebruikt. Hij filmt makkelijk en goed: heldere kleuren en goed geluid. Wat mij betreft mag deze camera dus vaker mee op reis. Zitten er ook nadelen aan? Ja. Ik vond het soms lastig dat ik steeds opnieuw de flitser uit moest zetten als ik op automatische stand fotografeerde (de camera onthield je keuze niet) en ik vond het lastig om de foto’s op mijn computer te krijgen met wifi, maar dat kan aan mij liggen natuurlijk. Verder was ik super tevreden.

De Coolpix ziet er trouwens ook leuk uit. Lekker kleurtje en een fijn groot scherm.

nikon_coolpix_aw120_blue

 

Hij is hier te koop en kost 299 euro.