Soms zie je één foto van een accommodatie en weet je op basis daarvan gewoon: daar is het leuk. In mijn geval was dat deze foto van Scuba Lodge & Ocean Suites Curaçao. Hangmat, felle kleurtjes, biertjes, voeten in het zand. Ja, daar wil ik naartoe! Toen ik op Curaçao was en het hotel ging bekijken, bleek deze foto gemaakt te zijn in het knusse hoekje van de duikschool van Scuba Lodge. Slechts een klein onderdeel van deze accommodatie. De rest van Scuba Lodge bleek net zo tof.

Zes redenen om dit hotel te boeken:

1. Kleurrijk wijkje
Het is gevestigd in Pietermaai, de leukste en meest creatieve wijk van Willemstad. Vlakbij zit boutique hotel Bij Blauw, waar ik eerder over schreef. Op de foto zie je de voorkant van Scuba Lodge. Mooi he? Alle drie gebouwen horen bij het complex.

scuba lodge boutique hotel curacao0
2. Lekker ontbijt
Het ontbijt wordt geserveerd in een picknickmand. Je eet het op aan een van de tafeltjes met uitzicht op zee. Helaas is er geen strand, maar door het aangelegde strandje op het terras, heb je toch dat voetjes-in-het-zand-gevoel.

scuba lodge boutique hotel curacao picknick

3. Sfeervolle kamers
De kamers in Scuba Lodge zijn erg mooi. Het is een boutique hotel en dus zijn alle kamers net even anders dan anders. Naast tweepersoonskamers zijn er ook ruime appartementen en suites. Ideaal voor als je met je gezin komt of met vrienden een appartement wilt delen.

scuba lodge boutique hotel curacao4

4. Het zwembad
Klein, maar o, zo fijn. Dit zwembad lijkt op te gaan in de zee. Jaloersmakend plaatje he? Als het flink waait, heb je wel kans dat er een golfje tegen je aan spettert : )

scuba lodge boutique hotel curacao3

5. Relaxte sfeer
Scuba Lodge is best groot, want verdeeld over meerdere gebouwen. Toch voelt het als een kleinschalig en intiem hotel. Dat vind ik zelf heel prettig. Erg leuk is het barretje. En legendarisch zijn de barbecue-avonden!

scuba lodge boutique hotel curacao2

6. Duiken
Last but not least. Je kunt hier leren duiken. De onderwaterwereld op Curaçao is erg mooi, dus zeker doen!

duiken curacao

Best thing: lekker kleurrijk en heel relaxt
Prijs: vanaf 150 euro per nacht

www.scubalodge.com