Ik word wakker en dit keer niet door een van de kinderen. Normaal zou ik me razendsnel omdraaien om verder te slapen. Slaap is heilig als je kleine kinderen hebt. Maar nu luister ik naar de geluiden om me heen. Ja, ik hoor hem! De brul van een leeuw! Ik spring uit bed en loop in een rechte lijn naar de veranda van onze lodge. Giraffen, zebra’s, neushoorns en struisvogels lopen voorbij. Het beste uitzicht dat ik me kan wensen. Ik nestel me met een kop thee, sla een dekentje om en geniet van de ochtendrust. Vandaag start weer een dag vol avonturen in Safari Resort Beekse Bergen.

Safari lodge

Ik wil al lang naar Afrika, maar dan wel als de kindjes er ook volop van kunnen genieten. En daarvoor moeten ze nog net iets ouder zijn. Toen ik hoorde dat je bij Beekse Bergen kunt overnachten in een luxe safari lodge, met uitzicht op de dieren, was ik meteen enthousiast. Dit komt toch het dichtst in de buurt van Afrika, als je niet naar Afrika zelf gaat. We boekten een lodge voor 2 nachten, middenin de zomervakantie. Niet goedkoop, maar altijd betaalbaarder dan een reis naar Afrika zelf ; ) De lodge bood plaats aan zes personen, dus we namen mijn ouders gezellig mee. Over die lodge gesproken: die is dus echt super. Ingericht in Afrikaanse stijl (maar dan heel modern), 3 mooie slaapkamers, 2 badkamers en een sauna. De woonkamer heeft glazen wanden, zodat je goed naar buiten kunt kijken. En voor elk huisje is een veranda met tafel en stoelen. Goed voor elkaar dus.


Dicht bij de giraffen en zebra’s

Even een terugblik naar de eerste dag. Ons huisje zou om 16.00 uur klaar zijn, maar we mochten al wel eerder komen om van de faciliteiten gebruik te maken. Bij je boeking hoort namelijk een attractiepas voor Beekse Bergen, het naastgelegen Speelland en nog een aantal parken die verder weg liggen (daar heb je naar mijn mening echt geen bal aan, want wie gaat er nu naar de dierentuin in Friesland als je bij de Beekse Bergen bent). Rond lunchtijd kwamen we aan bij het resort, om neer te strijken in Karibu Town, het hoofdkwartier van het resort. Hier vind je het restaurant, zwembad en een speeltuin. We streken neer op het terras met uitzicht op een van de savannes en wisten meteen: dit gaat geweldig worden. Want terwijl wij van ons broodje genoten, liepen de meest geweldige dieren voorbij. Een neushoorn die achter een groep zebra’s aanjoeg, een paar giraffen die nieuwsgierig richting terras keken en een dromedaris die op weg was naar de drinkplaats. Als kers op de taart mochten we ook nog eerder onze lodge in. En zo zaten we om 14.00 uur aan de koffie voor ons prachtige huis met uitzicht op een groep zebra’s. De dieren zijn werkelijk zo dichtbij dat je ze bijna kunt aaien. Enkel een greppel en een stuk stroomdraad zit er tussen jou en de savanne. Heel bijzonder! En wat ik heel mooi vind, is dat de dieren zich heel erg gedragen als in hun natuurlijke habitat. Oké, ze hoeven niet zelf eten te zoeken en de savanne is niet zo uitgestrekt als Afrika zelf, maar hun leefgebied hier is echt ruim voor dierentuinbegrippen. Het kan daardoor voorkomen dat je de neushoorn een hele dag niet ziet, omdat hij net aan de andere kant van de savanne zit. Om een voorbeeld te geven van de grootsheid: als je in rustig tempo langs alle savannes plus het water waarin de zeehonden leven en de leeuwenkuilen loopt, ben je zo anderhalf uur aan het wandelen!

 

Hey leopard!

In principe kun je je op het resort urenlang vermaken. Gewoon met het kijken naar de dieren vanaf je veranda. Ik denk dat ik – vooral de eerste dag – met een non-stop glimlach op mijn gezicht heb zitten kijken. Soms kwam er een dier heel dichtbij en had je echt een kippenvelgevoel. Bijvoorbeeld toen een giraf zich over het hek heen boog om gras bij ons te eten. Toch kwamen we zo nu en dan ook het resort af. Want als bezoeker van het Safari Resort kun je ook onbeperkt Beekse Bergen in. Wij konden via een poortje tussen het resort en het park van het een naar het ander lopen. Ideaal, want zo konden we het safaripark in delen bezoeken. Normaal ga je een hele dag en wil je zoveel mogelijk zien in die korte tijd. Nu gingen we gewoon even twee uurtjes. Om de andere dag weer even te gaan. Heel relaxt. In het park zie je net even andere dieren dan in het resort. Tijgers bijvoorbeeld, maar ook apen, krokodillen, nijlpaarden en jachtluipaarden. Het meest zie je via de wandelsafari, maar andere leuke routes zijn de autosafari en de bootsafari. Vanaf de boot zagen wij bijvoorbeeld een zeeleeuw vlak voor de boot zwemmen. Heel gaaf! En tijdens de autosafari stak net het jachtluipaard de weg over. Vlak voor onze auto! Maar het allerleukst vond ik toch wel de Game Drive, die je als bezoeker van het resort kunt boeken. Je gaat dan samen met een ranger de open jeep in, op zoek naar de dieren. Off-Road uiteraard : )

Speelparadijs

We zijn maar twee nachtjes ‘op safari’ geweest, maar het voelde echt alsof we er even helemaal uit waren. Twee nachten waren net voldoende, maar we hadden ons hier ook een week kunnen vermaken. er is zoveel te zien en te doen. Van het zwembad (met geweldige waterspeeltuin voor de kleintjes) tot de speeltuin en de vele activiteiten. Zo kunnen kinderen samen met de rangers kijken in de stallen, op speurtocht gaan en ’s avonds luisteren naar liedjes en verhalen bij het kampvuur. En dan is er ook nog Speelland, waar ze zich prima een middag kunnen vermaken met wateractiviteiten en kleine attracties, zoals de jungle auto’s. Uitgeput, maar voldaan, zaten we ’s avonds op onze veranda, met een glas rode wijn. Het uitzicht verveelde nooit, dus de tv bleef lekker uit.

Dag giraf!

Op de dag van vertrek waren we best een beetje weemoedig. We wilden nog veel langer blijven in ons fijne huis met mooie uitzicht. Ons zoontje zwaaide de giraffen gedag en keek met zijn verrekijker nog even of hij de neushoorn ergens zag. Daarna nog een keer een ritje met de auto door het park en toen was het tijd om te gaan. Ik mis het uitzicht nu al. Wie weet tot een volgende keer!

Ook zin om op in Safari Resort Beekse Bergen te slapen? Ik raad het je absoluut aan. Check dan wel goed welk huisje je boekt. Er zijn lodges aan de savanne of aan de leeuwenkuil. Allebei leuk, maar ik denk dat je aan de savanne meer te zien hebt. Er zijn ook lodges aan de bosrand en aan het water waarin de zeehonden zwemmen. Die zou ik zelf niet boeken, want je ziet gewoon niet veel dieren. Dan zijn er ook nog boomhutten (heel gaaf) met zicht op de zeehonden en de savanne. En er zijn safaritenten. Daarvan staan er een aantal aan de savanne, maar ook een aantal aan de bosrand. Dat laatste lijkt me niet zo leuk. Er zijn ook nog speciale kids lodges. Deze staan niet aan de savanne (ivm de greppel) maar rond een omheinde speeltuin. Handig voor als je een kruiper hebt. In het boekingsproces kun je aangeven dat je zelf de plek van je huisje wilt kiezen. Kost iets extra, maar ik zou het zeker doen!  Hier vind je alles over je vakantie boeken in het Safari Resort Beekse Bergen.

Ook mijn moeder voelde zich een echte ranger : )