Wakker worden en meteen de zee zien, met haar schuimkoppen en steeds veranderende kleuren grijs en blauw. Naar buiten stappen en het zand tussen je tenen voelen. Vanuit het keukenraampje naar wapperende duingrashalmen kijken.

Kindjes die buiten in een immens grote zandbak spelen en gillend van plezier richting de branding rennen. Slapen in een van de Haagse Strandhuisjes in Kijkduin is een fantastische ervaring. Ik heb het afgelopen week 2 nachten mogen uitproberen met mijn moeder en mijn zoontje en ik vond maar één ding tegenvallen: dat het niet meer nachten waren.

haagse strandhuisjes review haagse strandhuisjes review

De huisjes (20 in totaal dus) staan ten zuiden van de boulevard van Kijkduin, op het rustige deel van het strand. Parkeren kan voor de duinrand, waarna je via een pad door de duinen het strand bereikt. Vanaf daar zie je de huisjes al liggen. Met een bolderkar kun je je spullen vervoeren, want je auto kan natuurlijk niet mee.
En wat zijn ze leuk die Haagse Huisjes. Mini-huisjes op het strand met een eigen veranda en een frisse inrichting. Een eettafel met hippe spijkerstof-stoelen, gezellige schilderijtjes, een bank en een tv en een moderne keuken met Nespresso-apparaat. Verder heeft elk huisje een badkamer met douche en toilet en twee slaapkamers, waarvan een met stapelbed. Goed om te weten voor ouders met hele kleine kindjes: de slaapkamers zijn te klein om er een campingbedje te plaatsen. Ook goed om te weten: de huisjes zijn zo milieuvriendelijk mogelijk ingericht. Geen stinkende verf, groene schoonmaakmiddelen en veel gerecyclede materialen.

2016-06-01 17.01.032016-06-01 17.01.20 2016-06-01 15.29.02 haagse strandhuisjes

Van de drie dagen dat wij er waren, hadden we helaas ook een dagje wat minder goed weer. Harde wind, regen en een gevoelstemperatuur zoals je in november zou verwachten. Toch was daardoor onze dag niet verpest, want ook vanachter de ramen was het heerlijk turen naar de wilde golven en de vele kitesurfers die voorbij kwamen. En zodra het weer even droog was, waaiden we lekker uit op het strand. En wilden we even opwarmen, dan was er vlakbij een super leuke strandtent, Suiderstrand genaamd, waar je heerlijke koffie kunt krijgen. Maar eerlijk is eerlijk, zowel het strandhuisje als de strandtent, vind ik toch het leukst met mooi weer. Maar als je dan ergens met regen moet zitten, dan toch graag vanaf een plek met uitzicht : )

2016-06-01 15.28.21 2016-06-02 17.07.35 2016-06-02 18.09.19 2016-06-01 15.04.14 zuiderstrand leuke strandtent kijkduin

Ik ben een beetje verliefd geworden op mijn tiny little beach house. Ik wil graag nog eens terug, maar dan voor een week. Ik ben niet de enige, want ik hoorde van eigenaar Jeroen dat alle 20 huisjes al tot einde zomer helemaal zijn volgeboekt. Dus wil je volgend jaar verzekerd zijn van een plekje? Dan moet je snel boeken.

Best thing: slapen op het strand!
Prijs: vanaf 340 euro voor een midweek.

www.haagsestrandhuisjes.nl