Is dat mijn hotelkamer? Echt!? Ik kan mijn geluk niet op als het meisje van de receptie met me ’s avonds het strand oploopt en vanuit daar de deur naar een van de kamers direct aan het strand opent. Ik heb gewoon een kamer op het strand! De volgende dag word ik wakker, trek de gordijnen open en zie dit..

IMG_1799

Wauw! Ik trek mijn bikini aan, ren naar buiten en duik meteen de zee in. Daarna ga ik wel douchen. Het strand is nog verlaten, er lopen alleen wat mannen die het strand opruimen. Ik hoor vogels in palmbomen en de wind. Verderop een vissersboot. Zo wil ik elke dag wel wakker worden. Mijn jetlag is spontaan verdwenen. Na het douchen loop ik richting het ontbijtbuffet op het strand. Mijn reisgenoten zitten er al. Dit zijn reisagenten die samen met mij mee zijn op pers- en studiereis met Airberlin. Dit om te promoten dat Airberlin nu twee keer per week rechtstreeks naar Curaçao vliegt. Onder hen is mijn eigen achternicht Sharon, hoe toevallig! En super leuk! We ontbijten met een groep van zes op het strand, voetjes in het zand. Ik neem banana pancakes, fruit en eieren. Lekker!

IMG_1963 IMG_1479

Mijn reisgenoten en ik

Mijn reisgenoten en ik

We hebben een druk programma deze reis. Jammer dus dat ik niet heel veel in ons hotel ben, want het is er eigenlijk wel heel erg relaxt. Ik slaap in het Lions Dive & Beach Resort, een mooi hotel aan Mambo Beach. Hoewel het een groot hotel is, voelt het knus en geborgen. De stijl is een beetje koloniaal, met veel hout en de kleuren blauw en geel. Tussen de gebouwen door groeien bananenbomen en tropische bloemen. ’s Nachts kwaken de kikkers. Er zijn twee zwembaden, waarvan een 50 meter bad! Die zwembaden zijn ook handig voor als er duikcursussen worden gegeven, want Lions Dive heet natuurlijk niet voor niets Dive. Vanuit hier vertrekken duikexcursies. Schijnt heel leuk te zijn. Helaas had ik geen tijd om te duiken. Lions Dive is ook ideaal voor mensen met kinderen. Er is een kleine speeltuin op het strand en er zijn goede familiekamers. Volgens mij kun je zelfs een babysitter regelen als je zou willen. Tja, sinds ik een kindje heb, let ik ineens op dat soort dingen ; )
ervaring Lions Dive hotel CuracaoIMG_1449 IMG_1448 kindvriendelijk hotel curaçao IMG_1791

Ik heb Lions Dive vooral ’s ochtends en ’s avonds mogen beleven. En dat was fantastisch. Elke ochtend vanuit mijn bed het strand op, de zee in. Ontbijten op het strand, een fantastisch uitzicht. De palmbomen met verse kokosnoten stonden letterlijk voor mijn deur. En ’s avonds zit je of voor je eigen deur in een van de relaxstoelen of in een van de drie restaurants. Of nog leuker: bij het barretje Chill, wat mij betreft het leukste beachbarretje van Curaçao. Een klein nadeel is dat Lions Dive aan Mambo Beach zit en je in de verte (in de weekends) wel wat hoort van Wet & Wild Bar. Ik vond het niet storend en als ik de airco aanzette, hoorde ik het niet meer.

IMG_1469 IMG_1949 IMG_1960 IMG_1408

Nu zit ik thuis en mis ik het best wel. Thuis kan ik altijd heel slecht mijn bed uitkomen. Daar, met de zee in mijn achtertuin, ging het een stuk beter. Ik ga graag terug. Maar dan met vriend en kind. En dan bij voorkeur een weekje in Lions Dive & Beach en daarna in een wat kleiner hotel, zoals Bij Blauw of Mondi Lodge.

Ook zin in een weekje Curaçao? Bij o.a. Tui kun je Lions Dive & Beach boeken.
Liever een losse vlucht? Ga dan naar Airberlin voor de beste aanbiedingen.