Ga je voor 4 dagen naar Curaçao? Ja, dat deed ik. Zou ik normaal niet doen, maar deze reis werd aangeboden door Airberlin en als de keuze is: 4 dagen in koud Nederland of 4 dagen naar Curacao, dan is voor mij de keuze snel gemaakt… Bij Curaçao dacht ik altijd aan een soort Benidorm in de Caribbean. Met alleen maar standaard hotels. Wat heb ik me vergist! Curaçao telt juist heel veel bijzondere, charmante hotels. En ja, ook genoeg grote ketens, maar als je even je best doet kun je echt wel de parels tussen de grote jongens vinden. Ik heb er een aantal gevonden in de vier dagen dat ik er was, en dit is er één van: Bij Blauw.

Het verhaal van Bij Blauw vind ik erg mooi. Ik ga het jullie de verkorte versie vertellen, afgeleid van wat eigenaresse Britt mij vertelde toen ik er was. Britts ouders hadden het goed voor elkaar in Nederland. Denk: twee auto’s, twee golden retrievers, een mooi huis, twee schattige kindjes en goede banen. Maar ze waren wel altijd druk. Het meest genoten ze misschien nog wel van hun kampeervakanties in Frankrijk, waar ze alle tijd hadden voor elkaar. Op een dag kwam bedacht Britts vader dat hij het eigenlijk wel zat was. Moest hij nog meer geld verdienen? Een nog groter huis? Nog harder werken? Hij wilde niet nog meer. Hij zegde in overleg met het gezin zijn baan op en met elkaar gingen ze doen wat ze echt leuk vonden: een camping beginnen in Frankrijk. Dat dit eigenlijk nog harder werken was, maakte niet uit. Ze deden vooral wat ze leuk vonden. Na tien jaar met succes de camping gerund te hebben, werd het tijd voor een volgende stap. Een hotel, en wel op Curacao, het eiland dat een paar jaar daarvoor hun hart veroverde. Ieder gezinslid doet hier wat hij of zij leuk vindt: vader Ruud regelt graag, moeder Titia zorgt dat alles er super mooi en stijlvol uitziet en Britt onderhoudt de contacten. Dan zijn er nog de mensen die houden van lekker koken, mode en gastvrij zijn. En zo ontstond Bij Blauw, een hotel, restaurant en winkel in één.

IMG_1184 IMG_1850 IMG_1858

Ik heb zelf niet hier geslapen, maar ben hier geweest om te ontbijten met Britt. Ze heeft me vervolgens van alles verteld over het hotel en een rondleiding gegeven. Over het ontbijt: dat is super. Je kunt kiezen uit meerdere gerechten en eet het op met uitzicht op zee. Alleen dat laatste is al fijn! Je kunt hier ook terecht voor lunch en diner. Ik vond het een feestje om hier te zitten en te kijken naar alle kleuren: blauw van de zee, groen, geel en roze van de huizen, lichtgroen van het zwembad… als je daar niet vrolijk van wordt! De voorkant van het hotel en de winkel is ook heel fotogeniek. Je ziet steeds toeristen stoppen om een foto te maken.

IMG_1887

De kamers zijn allemaal prachtig om te zien. Moeder Titia heeft echt goed werk afgeleverd en de kamers met heel veel liefde ingericht. Ze zijn allemaal net even anders, qua looks en qua grootte. Het grootst is het appartement met keuken en twee slaapkamers plus badkamers. Ideaal voor als je met een familie of vrienden gaat.

boutique-hotel-curacao-bij-blauw boutique-hotel-curacao-bij-blauw-2

Bij Blauw ligt trouwens in de mooie wijk Pietermaai, wat mij betreft het leukste stukje van Willemstad. Hier ben je omringd door mooie gekleurde huizen en je loopt zo de stad in. Voor het strand moet je iets verder, maar er rijden bussen vanuit Willemstad naar bijvoorbeeld Mambo Beach en eenmaal daar sta je op een prachtig bounty strand. En zoek je nog een leuk topje voor over je bikini? Een mooie ketting misschien? In de shop van Bij Blauw vind je de mooiste producten.

O ja, de naam… Waarom Blauw? Dat is omdat blauw de kleur is van de zee en de lucht en die zie je vanuit dit hotel continu!

Best thing: kleinschalig, hip, vriendelijk en super mooi ingericht.
Prijs: vanaf 125 dollar per nacht.

www.bijblauw.com

 

Meer lezen over Curaçao? Ik schreef hier over de bijzondere plekken op Curaçao: van yoga op het strand tot krachtbronnen en chille barretjes.

boutique-hotel-curacao-bij-blauw5