Ik schreef al eens eerder over Le Petit Poisson Vert, maar nu ben ik er eindelijk zelf geweest. Vier nachten lang sliepen we in de Cozy Caravan, een vintage Constructam uit 1969. We deden een roadtrip Frankrijk. Eerst Normandië, toen Bretagne en van daaruit naar de Medoc, waar we een strandhuis in Pippi Langkous-stijl huurden. In eerste instantie wilde ik het liefst in het houten ecologische huis van Le Petit Poisson Vert logeren, maar dat was al gereserveerd. De caravan was nog wel vrij. Nu ben ik niet zo’n kampeerfan, maar de omschrijving ‘eigen sanitair en ruime voortent met tafel, stoelen en kookgelegenheid’ haalden me over. Bovendien is Le Petit Poisson Vert alles behalve een camping. Je huurt hier ofwel het huisje of de caravan met voortent op het terrein van de Nederlandse eigenaren Arnoud en Stephanie en hun kinderen Aimée en Loïc. Je deelt je terrein dus niet met andere campinggasten, maar alleen met de familie, de mensen in het huisje (maar die hebben een eigen privé-terras) en de kippen, die regelmatig ontsnappen uit hun hok ; )

Ecologisch en groen ‘kamperen’

En zo kwam het dat ik twee weken geleden aan het ‘kamperen’ was. Eerlijk is eerlijk, ik moest even wennen. We kwamen vanaf L’Epicerie du Pape, waar we een luxe kamer hadden plus een zwembad en mooi weer. Eenmaal in Bretagne sloeg het weer om (brr, koud en regen), werd de luxe kamer ingeruild voor een caravan en was het toilet een ecologisch exemplaar in een houten hokje. Ik heb iets met toiletten. Dat klinkt een beetje vaag, maar het komt erop neer dat ik een probleem heb met gedeelde toiletten, andermans geluiden, eventuele viezigheid en weet ik veel wat allemaal nog meer. In eerste instantie schrok ik dus van dit toilet. Doorspoelen was namelijk geen optie. Het was de bedoeling dat je je kleine en grote boodschap bedekte met een laagje zaagsel. O MY GOD! Ik werd al helemaal zenuwachtig, maar gelukkig viel het allemaal heel erg mee. Het went heel snel en stinkt niet eens. En het is een stuk milieuvriendelijker, schijnt. Arnoud kan je daarover van alles vertellen. Net als over de manier waarop het huisje is gebouwd (met strobalen). De familie probeert namelijk zo ecologisch mogelijk te eten. In hun grote tuin verbouwen ze eigen groenten, fruit en de kippen zorgen voor verse eitjes. Brood en meel halen ze bij lokale ondernemers, net als de wijn en worst. Op die manier weten ze waar het vandaan komt en wat erin zit. Inspirerend. En fijn, want jij kunt als gast meegenieten van de door Arnoud geselecteerde wijnen en de kookkunsten van het stel. Elke week kun je een homemade pizza of vegaburger bestellen of aanschuiven aan de table d’hote. Zeker doen, want zo leer je de familie kennen en smul je van heerlijke gezonde gerechten en goede wijnen. Wat dacht je van courgettesoep met munt en pasta met verse vis en als toetje een Tarte tatin?


Kidsproof

Gelukkig kwam na regen gewoon weer zonneschijn. We konden weer zonder regenjas naar buiten en genieten van de fijne tuin en de stranden dichtbij. Die tuin is overigens een echt kinderparadijs. Er is heel veel speelgoed en de kinderen Aimeé en Loïc zijn leuke speelkameraadjes. Aimée liet Olivier zien hoe je de kippen moest voeren, Loïc showde zijn boomklimkunsten. Maar samen Buurman & Buurman kijken vond Olivier helemaal geweldig.

Mooie omgeving

Goed om te weten: de caravan is geschikt voor 4 personen: 2 volwassenen en 2 kinderen. Bedden zijn ruim en koelkast, kooktoestel en wasbak zijn aanwezig, net als een eettafel en relaxte zitjes. De Cozy Caravan is zoveel mogelijk ingericht met jaren ’70 spullen, van dekbed tot servies.

De omgeving hier is overigens ook prachtig. Kijk maar eens… Overal stranden, veel surfers en leuke dorpjes vol oesterbars. Als je wilt, geeft Arnoud je surfles! Die stenen op de laatste foto zijn trouwens menhirs, mysterieuze gesteenten waarvan niemand precies weet waarom ze hier zijn geplaatst.

Best thing: back to the seventies,  en een waar kinderparadijs!

Prijs: vanaf 50 euro per nacht

www.lepetitpoissonvert.fr