Het was al een tijd geleden dat Petra en Bruno van B&B De Weide Wereld (nabij Brugge) me uitnodigden om een keer langs te komen. Super leuk natuurlijk, maar een drukke agenda (trouwen, werken, andere vakanties, koppige peuter) liet het steeds niet toe. Afgelopen weekend kwam het er dan eindelijk van. We maakten een roadtrip door Frankrijk – eerst B&B L’Epicerie du Pape in Normandië, toen Le Petit Poisson Vert in Bretagne en via daar naar het strandhuisje in de Medoc. Op de terugweg stopten we bij De Weide Wereld, om even lekker bij te komen van de lange autoreis en te genieten van rust en stilte.

‘Rust en stilte’ zijn niet de woorden die bij je opkomen als je aan Brugge denkt (DRUK!!), maar die wel bij deze B&B passen, want het huis van Bruno en Petra ligt super landelijk, op ongeveer 10 minuten rijden of 40 minuten fietsen van Brugge. Via een smal kronkelig weggetje, dwars door maisvelden en weilanden vol koeien, bereikten we hun vrijstaande huis, te herkennen aan de wereldbollen in de vensterbanken en de Tibetaanse vlaggetjes op de oprit. Het mag duidelijk zijn: Bruno en Petra houden van reizen en hebben hun B&B niet voor niets De Weide Wereld genoemd. Een weids uitzicht op een wereldse plek met 3 gastenkamers, allemaal vernoemd naar een stad waar ze tijdens een van hun reizen zijn geweest: Aleppo, Cochin en Siwa.

B&B met bad op pootjes!

Wij sliepen in kamer Aleppo, vernoemd naar de Syrische stad, waar nu helaas nog maar weinig van over is. Maar toen Bruno en Petra Aleppo bezochten was alles nog vredig. Ik vond Aleppo de mooiste kamer vanwege het enorme bad op pootjes en de prachtige kleurrijke sprei, door Petra zelf gehaakt. Kleine Olivier kreeg zijn eigen bed naast de onze, met mini sprei, die hij meteen uitleende aan zijn beer. Het bad bewaarden we voor ’s avonds, eerst de tuin verkennen!

Als je in de tuin komt, snap je meteen de naam Weide Wereld. Wat een weids uitzicht en wat een ruimte! Overal zitjes, fruitbomen, plekken voor hangmatten en diertjes. Een eigenwijze kat, schapen, kippen… Olivier zat meteen in de schommel, terwijl wij de schaapjes aaiden. Helaas was het niet zulk mooi weer, dus toen het begon te regenen, hebben we de tuin ingeruild voor de gastenkamer (met houtkachel). Op de fiets naar Brugge en kletsnat worden zagen we ook niet zitten, dus we pakten de auto naar het centrum. Tip: parkeer bij het station van Brugge. Je betaalt slechts € 3,50 per dag en mag met je parkeerkaart gratis met de bus naar het centrum. Of je loopt in 10 minuten naar het centrum.

Healthy breakfast

’s Avonds dronken we kopjes kruidenthee (die voor je klaar staan in de keuken) en kozen we iets lekkers uit de koelkast. Er staan standaard Belgische biertjes en 2 soorten wijn klaar in de koelkast. Geld hiervoor kun je achterlaten. Super handig als je ’s avonds dorst hebt, maar niet weg kunt omdat je kleuter boven ligt te slapen ; ) Na een goede nachtrust, genoten we van een heerlijk ontbijt. Petra is dol op bakken en ze is er goed in! Op tafel stonden onder andere zelfgebakken notenbrood, cakejes en yoghurt met zelfgemaakte granola. Verder genoten we van de jam, die Bruno maakte van vruchten uit de tuin en een glaasje appelsap, geperst uit appels van eigen boom. Petra en Bruno proberen zo ecologisch mogelijk te leven en dat uit zich onder andere in het zoveel mogelijk van het land leven. Dus: eitjes van eigen kip, jam van eigen vruchten en notenbrood van eigen walnotenboom. Verder vielen ons de ecologische schoonmaakmiddelen en de vintage-producten op. Chapeau Petra en Bruno!

Poes wil ook ontbijt…

 

Best thing: dat zo’n sereen plekje zo dichtbij Brugge ligt. En dat bad natuurlijk!

Prijs: vanaf 90 euro per nacht inclusief ontbijt.

www.deweidewereld.eu