Hij stond al jaren op mijn wishlist: dit Franse strandhuisje in de Médoc. In september ben ik er eindelijk geweest. Met man en kind en ook nog een spontaan bezoek van mijn schoonouders (het huis was toch groot genoeg). Ik schreef ooit op mijn blog dat ik verliefd was op dit huis. Op de veranda, de hangstoelen, de eclectische inrichting, het strand als achtertuin… En ik ben nog steeds verliefd. Dit strandhuis MOET je gewoon een keer huren!

Surfersparadijs Montalivet

Het strandhuis ligt in het plaatsje Montalivet les Bains in de Franse Médoc. Montalivet les Bains is een relaxt surfplaatsje tussen bos en duinen in. Via een lange laan vol kleine winkeltjes en een Spar supermarkt loop je zo naar het strand. Montalivet les Bains is op zich best toeristisch, maar ik vond dat niet storend omdat de sfeer gewoon heel prettig was. Elke dag was er een markt, die behoorlijk hippie-achtig was. Zo kon je er naast wijn proeven en oesters eten ook toffe boho-kleding en sieraden scoren. Ook de couscous en Indiase lassi kraam was favoriet bij ons. De winkeltjes zaten allemaal in laagbouw huizen of een soort containers en het gros verkocht surfkleding, slippers of sieraden. Uiteraard ontbraken ook de ijssalon en strandtent niet.

Het strandhuis

Maar nu het huis, want daar kwamen we voor. Het strandhuis wordt verhuurd door de Engelse Jane, een extravagante dame die een voorliefde heeft voor het verzamelen van antiek en curiosa. Maar dan wel met smaak, want tjongejonge, wat heeft ze het hier leuk ingericht. Toen we aankwamen, hebben we met open mond en heel veel wauw-geroep door het huis gelopen. Het was zo anders dan anders, zo kleurrijk, zo expressief, zo kunstzinnig en zo ontzettend cool. Een soort Pippi Langkoushuis aan het strand. Het huis is opgesplitst in 3 delen, die je apart kunt huren. Wij huurden het middelste en grootste deel met 3 slaapkamers. Via een tuin, die meer weg had van een zandstrand, kwamen we bij de veranda (wauw!!!), om daarna in de woonkeuken te komen (liefde voor haar roze SMEG-koelkast). Hier troffen we alles wat we maar nodig hadden om de sterren van de hemel te koken. Van kookboeken tot superveel serviesgoed, een enorm fornuis en zelfs een picknickmand met wegwerpservies. Er stond een tafel waaraan je met gemak tien mensen kwijt kon. De tweede tafel overigens, want onder de veranda stond ook al zo’n joekel. In de woonkamer een bank, stoel en een houtkacheltje en dan nog eens drie prachtige slaapkamers. Kleine Olivier sliep in een soort bedstee en voelde zich apetrots met zijn kamer voor een week. Grappig was dat het huis was ingericht met de meest bijzondere vondsten, waaronder allerlei verkleedspullen. Van gekke mutsen tot een tooi met pauwenveren. Tja, die moest ik natuurlijk even passen….

Kindvriendelijk

Wat ik erg fijn vond aan dit huis, is dat het super kindvriendelijk is. De tuin kan worden afgesloten met een hek, er is volop speelgoed, een geweldige bedstee, boekjes om voor te lezen en Jane had zelfs een badje in de tuin opgezet. Dat wil je als ouder! Daarnaast is het natuurlijk superfijn dat het strand zo dichtbij is. In ongeveer 5 minuten liepen we ernaartoe. Meestal deden we er trouwens langer over, want op de weg ernaartoe kwamen we langs een springkussen (op het terras bij de ijssalon) en een draaimolen en natuurlijk moesten die getest worden door onze kleine. Het huis is overigens ook geschikt voor grote families of vriendengroepen. In ons middelste huis kon je met 6 mensen terecht. Maar als je met meer personen hier wilt blijven, kun je de andere delen van het huis ook huren. Sterker nog: vaak wordt het deel rechts van ons huis ook samen met het middelste deel verhuurt. Deze twee delen ook een tuin. Ideaal als groep. Huur je het rechterdeel en hoor je niet bij de huurders van het middelste deel, dan mag je helaas niet van de tuin voor het huis gebruik maken. Je wordt dan vriendelijk verzocht om de achtertuin te gebruiken. Dit is denk ik wel goed om te weten als je erover denkt dit deel van het huis te boeken.

Vanuit Montalivet kun je dagtrips maken naar onder andere Bordeaux. Dit moet je zeker doen, want Bordeaux is prachtig! Wij hebben super genoten van ons weekje in Janes huis. Toen ik thuiskwam, vond ik mijn eigen huis maar saai. Ik wil ook zo’n prachtige mozaiekvloer en een roze SMEG-koelkast : )

Wil jij dit huis ook huren? Laat Jane dan weten dat je via Your Future Postcard bij haar terecht bent gekomen en ze geeft je 5 % korting op de totaalprijs. Prijzen starten bij 500 pond per week. In de (Britse) vakantieperiodes wordt het huis alleen in zijn geheel verhuurd. Je betaalt dan 1500 – 1750 pond voor een week.

Check hier de website.