Ik ga iets doen wat ik nooit eerder heb gedaan: op yoga & detox vakantie. Naar Ibiza, met Retreat Yourself! Ik heb er echt zoveel zin in. En ik ben enorm nieuwsgierig wat zo’n weekje met mijn lichaam doet. Yoga doe ik al wekelijks, maar desondanks ben ik nog steeds een stijve hark. En ik moet me altijd naar de sportschool slepen, ook al vind ik het eenmaal daar best leuk. Hoe is het om straks elke dag (soms meerdere malen) yoga te doen? En het eten? Geen chocola, geen suiker, geen witmeel, geen alcohol… Ga ik dat volhouden? Hoe reageert mijn lijf daarop? Ik hoop dat het me helpt bij een aantal dingen: minder buikpijn, minder een opgeblazen gevoel na het eten, meer rust in mijn hoofd, een sterker lijf… Ik zal jullie dus op de hoogte houden van mijn bevindingen.

Hierbij de redenen waarom ik niet kan wachten tot het zover is.

– Een week lang rust en regelmaat. Het schema staat al vast, ik hoef me nergens anders om druk te maken: heerlijk.
– Elke dag worden er gezonde maaltijden en snacks voor me gekookt. Ik eet altijd al zo gezond mogelijk en vegetarisch, maar ben wel dol op brood en pasta. Dat mag nu niet, dus ik ben erg benieuwd wat ik allemaal ga krijgen. Foto’s beloven veel goeds.
– Dat het op Ibiza is. Weer in de winter, waar ik zo van houd (zie mijn eerdere blog over Ibiza in de winter). Hopelijk bloeien de amandelbomen nog!
– Willemien, die de retreats organiseert, wil ik heel graag ontmoeten. Ze lijkt me een inspirerende vrouw en ze woont dit jaar deels op Ibiza. Ik wil graag horen hoe dat is, want ooit wil ik er zelf een tijdje wonen. Wist je dat Willemijn een boek heeft geschreven? Het heet Retreat Yourself en staat vol met handvatten om jezelf gezonder en gelukkiger te maken. De foto’s zijn schitterend, de recepten yummie.
– De villa waarin we verblijven is zo mooi! Ik ga er bijna van kwijlen ; )
– We gaan een klankschaalsessie bij volle maan doen. Dat lijkt me super bijzonder om mee te maken.
– Yoga. Ik vind het van alle sporten de leukste die er is. Maar in een saaie sportschool inspireert het me minder dan in een villa met uitzicht over de bergen en de natuur.
– Ik ga samen met vriendinnetje Alyssa van de blog Positive Me. Alyssa schrijft over yoga, voeding en jezelf fit voelen. En ze is een super yogi met slangenlijf. Voor mij het perfecte model dus als we daar zijn.
– Op Ibiza is het daar als het goed is lekker warm. Dat is ook een reden om heel veel zin te hebben om te gaan!

Wie zo’n yogaweekje ook wel ziet zitten: er zijn nog een paar plekje vrij in februari, maar er staan ook leuke retreats op de agenda voor het voorjaar en de zomer. Check Retreatyourself.nu

 

timthumb8 timthumb7 timthumb6 timthumb5 timthumb3