Kun je geloven dat ik zes maanden na thuiskomst nog dagelijks heimwee heb naar Amerika? Als ik hier in Nederland op de snelweg rijd, krijg ik zo vaak zin om weer te rijden op de verlaten wegen in Amerika. Waar je met gemak vier uur kunt rijden zonder iemand tegen te komen. Waar je borden tegenkomt die je waarschuwen dat dit het laatste tankstation pas over 250 kilometer is. Amerika is groot, divers en ongelooflijk mooi.

Dat blijkt alleen al uit het grote aantal national parks dat Amerika telt. Maar liefst 59. Ik bezocht er 7 en heb de vijf mooiste wandeltochten voor je uitgezocht.

1.) Bright Angel Trail – Grand Canyon National Park (Arizona)
Bij de Grand Canyon denk je misschien gauw aan een groot ravijn, waarbij je van de ene kant naar de andere kunt kijken. Als je er eenmaal geweest bent, is dat beeld voor altijd anders. De Grand Canyon is enorm groot. Zo groot dat je er niet overheen kunt kijken. Het is een magisch landschap van bomen en rots. Het lijkt bijna nep, in de verte. Alsof een groot deel van het landschap geprojecteerd wordt.

img_4324

De Bright Angel Trail is een tocht die loopt vanaf Bright Angel Lodge naar Phanton Ranch. Deze is niet in 1 dag te lopen, maar als je vroeg weggaat kom je makkelijk de tweede ‘resthouse’. Dat is een wandeling van 5km waarbij je 1500m daalt. Wees wel op je hoede, de heenweg is makkelijk omdat je daalt. Teruglopen is zwaar en zal je twee keer zoveel tijd kosten. Je beloning is het prachtige uitzicht over het dal van de Grand Canyon.

img_4557

2.) Angels Landing – Zion National Park (Utah)
Zion national park is een heel divers park. Watervallen, rotspartijen en bergen wisselen elkaar af. Het park kent een aantal wandeltochten waaronder een tocht naar de Emeral Pools. Een korte wandeling brengt je naar een set kleine watervalletjes en eindigt in een ingesloten meer dat zijn naam te danken heeft aan de emerald groene kleur van het water.

De wandeltocht Angels landing is het deel van onze reis waar we het meest naar uitkeken. Een tocht van 3,9 kilometer waarbij je het laatste deel met kettingen aflegt. Het brengt je naar 1800 meter hoogte van waaruit je een adembenemend zicht hebt over Zion.

img_4783

3.) Queens Garden – Bryce Canyon National Park (Utah)
Een verrassing is Bryce Canyon. Het park is minder bekend dan grote broers Yosemite en Yellowstone, maar is zeker niet minder! Het unieke landschap van uitgesleten kalk- en zandsteen formaties geeft het landschap een magisch tintje. De schakering van kleur is uniek en elke hoek die je in Bryce omslaat geeft je een nieuw en nog mooier uitzicht. Queens garden is een hike die je in 1 of 2 uur loopt. Het brengt je onder andere naar Sunset point, vanuit waar je uitkijkt over het prachtige landschap van Bryce.

img_4708


4.) Lehman Caves – Great Basin National Park (Nevada)

Ook dit park is minder bekend. Onterecht want Great Basin is een bezoek waard. Het park ligt midden in een niemandsland in Nevada. Dat zorgt ervoor dat je vanuit hier ’s nachts de melkweg met het blote oog kunt zien.

De wandeling door de Lehman caves moet je boeken en gaat onder begeleiding van een gids. Je loopt door de grotten diep onder de grond (daar moet je tegen kunnen) en kunt daar alle formaties bewonderen. Van stalactieten en stalagmieten tot cave bacon en popcorn. De tocht duurt twee uur.

dsc_0509

5.) Moro Rock Trail – Sequoia National Park (California)
Sequoia National park dankt haar naam aan de grote Sequoia bomen die overal in het park staan. Het zijn reuzenbomen met oppervlakkige wortels. Het grootste exemplaar is bijna 85 meter hoog!

img_5212

In de zomer kun je rijden naar de voet van Moro Rock, daarbuiten zul je bijna 3 kilometer moeten lopen voordat je de trap die leidt naar de top van Moro Rock bereikt. Eenmaal daar klim je 350 traptreden omhoog, dat blijkt best pittig in de ijle lucht van Sequoia. Bovenaan wacht de ultieme beloning. Een prachtig uitzicht over het hele park.

dsc_0735

Deze hikes bevinden zich allemaal in National Parks die relatief dichtbij elkaar liggen. Bereid je wel vast voor op het vele rijden. Amerika is zo wijds dat je met gemak zes uur in de auto zit naar je volgende bestemming. Start je reis in Las Vegas, San Francisco of Los Angeles. Met een huurauto kun je vervolgens zelf gemakkelijk van park naar park rijden. Voor de entree koop je eenmalig een toegangspas, deze is geldig per auto en geeft toegang tot alle national parks.

Welke hike zou jij graag lopen?

Goed om te weten: als je naar Amerika gaat, moet je een ESTA-reistoestemming aanvragen. Oftewel een Electronic System for Travel Authorization. Hiermee kun je maximaal 90 dagen in de VS verblijven. Niet vergeten dit op tijd aan te vragen, anders gaat je reis niet door.

img_8162

Dit artikel is geschreven door gastblugger Alyssa. Alle foto’s zijn eigendom van haar website www.positiveme.nl