Het valt me op dat er in Nederland steeds meer strandtenten zijn die een wereldse sfeer hebben. Ga je naar Zandvoort, waan je je even op Ibiza. Of in Thailand, Cuba of Marokko. Ik vind dat heerlijk. Reis je met me mee naar…

Bali bij Elements Beach
Bij Elements Beach bij Hoek van Holland plof je neer op een van de Balinese daybeds, zoek je verkoeling onder een Balinese parasol en waan je jezelf op een tropisch eiland. De menukaart is helaas niet erg Balinees, maar wel duurzaam en werelds. Van falafelburgers tot krabkoekjes.

elements beach thailand in nederland

Cuba bij Mango’s Beach Bar

Als je Mango’s Beach Bar in Zandvoort binnenstapt, lijkt het alsof je even in Cuba bent. Gekleurde gevels van oud hout, vrolijke latinomuziek en een ongedwongen sfeer.De menukaart is Spaans georiënteerd. Van sangria tot tapas. Een ding is zeker: je kunt je hier uren vermaken en even helemaal wegdromen bij verre oorden en mooie reizen.

mangos 2

Ibiza bij Pepper Beachclub

Pepper Beachclub in Zandvoort heb ik onlangs ontdekt. Wat een toffe plek. Hoewel de inrichting deels uit India en Indonesie komt, doet het geheel mij denken aan Ibiza. De dromenvangers die wapperen in de wind, de gekleurde sari’s op de banken, de muziek en de fingerfoods die perfect passen bij het loungegevoel dat je hier krijgt.

pepper beachclub zandvoort

Hawaii bij Timboektoe
Timboektoe ligt vlak achter de hoogovens van Wijk aan Zee. Het is een super chille plek, waar je echt het gevoel krijgt alsof je in het buitenland bent. Timboektoe ligt aan een populair surfstrand en hier komen ook veel coole surfdudes die weggelopen lijken te zijn uit een Hawaiiaans strand. Aloha! Voeg daar een alternatief randje aan toe, plus wat Hollandse nuchterheid en tadaa je hebt Timboektoe.

timboektoe

Midden-Oosten bij Witsand
De leukste strandtent van Noordwijk is wat mij betreft Witsand. Niet alleen vanwege de super mooie inrichting, ook vanwege het lekkere eten. Witsand doet een beetje Sahara-achtig aan. Als je aan komt lopen vanaf de strandopgang, zie je een tak met lantaarns erin en stoelen die uitnodigen om in te zitten, terwijl je de zon ziet ondergaan. Vuurtje erbij, fijne muziek en Arabisch eten, zoals Baba Ganoush en kikkererwtensoep. Helemaal Midden-oosters is Witsand trouwens niet, want bijna alle meubels komen juist uit Ibiza.

witsand

Foto: Katrin Hanhn via Pinterest

 

Wat is jullie favoriete strandtent? Welke mist nog in het rijtje? Tell me!