Had ik mijn favoriete plekje op Ibiza niet moeten doorvertellen? Misschien niet, want het zit t/m oktober helemaal volgeboekt bij Francoise. Ik kan er dus zelf niet naartoe deze zomer (had ik toch eerder moeten boeken). Maar anderzijds heb ik wel veel mensen aan een topadres geholpen en dat is weer super leuk. Maar omdat ik best veel mails kreeg van teleurgestelde lezers die ook achter het net visten met de vraag of ik niet nog een leuke Ibiza-tip had, ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. En ik denk dat ik die gevonden heb. Twee adresjes zelfs! Niet zo goedkoop als bij Francoise, maar wel erg mooi en nog steeds goed betaalbaar.

Beide plekken worden verhuurd door Nederlandse eigenaren. Het eerste plekje is een casita, oftewel een klein wit huisje dat je als geheel huurt. Het huisje is superschattig en heeft twee slaapkamers, zodat je er met het hele gezin of met vrienden in kunt. Verder is er een woonkamer, badkamer en keuken. Ziet er allemaal prima uit. Wat ik erg leuk vind, is de tuin met sinaasappelboomgaard. Zoiets doet me meteen weten dat ik in Spanje ben. Ook het zwembad maakt me erg blij. Het is niet zo groot, maar wel mooi rond als een soort jacuzzi. Verder zijn er veel terrassen met tafels en lekkere loungeplekken. De casita ligt niet ver van Ibiza-stad, maar ver genoeg om te genieten van rust. Als je goed kijkt, zie je vanaf de tuin Ibiza-stad in de verte liggen.

casa-ibiza-goedkoop-huis-huren casa-ibiza-goedkoop-huis-huren-terras2 casa-ibiza-goedkoop-huis-huren-3 casa-ibiza-goedkoop-huis-huren-kamer casa-ibiza-goedkoop-huis-huren-ontbijt
Het tweede plekje is een finca met drie B&B kamers vlakbij de mooie hippieplaats San Carlos. Wat een gave plek zeg. Dat zwembad met Balinees loungebed vind ik zo mooi! In de tuin staan tientallen amandelbomen, die in de zomer mooi zijn en in de winter prachtig bloeien (zie mijn blog over winter op Ibiza). De kamers die verhuurd worden verschillen nogal in grootte. Er is een prachtige grote kamer met luxe badkamer met bad en aparte douche, maar er is ook een schattig klein kamertje. En er is een soort casita aan het huis vast, voor gasten die graag een eigen opgang hebben. De casita heeft in tegenstelling tot de andere kamers een klein woonkamertje met open haard: romantisch!

finca-Ibiza-nederlanders-zwembad finca-Ibiza-nederlanders-boomgaard finca-Ibiza-nederlanders-b&b

finca-Ibiza-nederlanders-bad

finca-Ibiza-nederlanders-slaapkamer

finca-Ibiza-nederlanders-oosterse-stijl

 

Vinden jullie het ook zo mooi? Ik ben er dus nog niet zelf geweest, dus ik kan niet uit eigen ervaringen putten, maar ik ben zeker van plan hier snel een keer naartoe te gaan. Laat het me weten als jij al geweest bent, want ik hoor heel graag hoe het in het echt is!!

Nog een verzoekje: wil je als je hier boekt erbij vermelden dat je via mijn blog komt? Dan weten de eigenaren en ik hoeveel mensen via Your Future Postcard zijn gekomen en dat is altijd leuk om te weten. Dan weet ik weer waarvoor ik blog : )

Best thing: chillen onder de sinaasappel- en amandelbomen.
Prijs: prijzen verschillen per maand, maar in juni betaal je 225 euro per nacht voor het hele huisje. De goedkoopste B&B kamer kost in juni 90 euro per nacht (voor twee personen).

www.disfrutalavida-ibiza.com

Fotocredit: de bovenste foto is gemaakt door Kim-Mai Fotografie

Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here