Vriendlief wil graag een keer naar Schotland. Het lijkt hem – en ik citeer hem nu letterlijk – ‘lachen om eens een week in de druipende regen te lopen’. Maar hij wil ook graag naar Isle of Skye, een eiland dat bekend staat om de goede whisky. Nu houd ik niet van regen en niet van whisky, al vond ik de Talisker whisky waar hij laatst mee aankwam nog best goed te drinken. Anyway, Schotland dus. Mijn eerste reactie was: nee, lijkt me niets. Maar nu heb ik eens zitten googlen en na het zien van de mooie foto’s (met toch echt ook vaak blauwe luchten en een knalblauwe zee), werd ik toch nieuwsgierig. Helemaal toen ik ook nog eens het perfecte hotel vond. Daarover zo meer. Wat me bij nader inzien toch best leuk lijkt, is met de auto door Schotland toeren. Zo zie je superveel van de natuur en ben je zo vrij als een vogel. Ik zag dat je via DFDS Seaways al een overtocht naar Engeland hebt vanaf 139 euro per persoon inclusief auto. Vanuit Newcastle rijd je zo naar Schotland.

ferry engeland schotland natuur tips zee schotland schotland

 

Als ik de foto’s zo bekijk, is Schotland betoverend mooi. Meren, kastelen, pure, rauwe natuur, woeste kliffen, zee, gezellige steden… Ik wil er best eens heen. Ik heb al twee accommodaties op mijn wishlist gezet: een yurt op een glamping en een design hotel. Twee heel verschillende plekken, maar daarom juist zo leuk.

Het hotel heet Mhor 84. Het is super leuk ingericht: modern en met een knipoog. Veel hertenkopjes, wit en vintage. Beneden is de ruimte om te eten (moet hier heel goed zijn, want de eigenaren runnen een restaurant) en boven zijn zeven kamers. Het hotel ligt vlakbij Loch Lomond, een van de mooiste meren van Schotland. Zo ziet het hotel eruit:

mhor 84 schotland

design hotel in schotland

mhor 84 schotland5

mhor 84 schotland hotel

Een kamer hier kost rond de 115 euro per nacht.

Dan is er nog de glamping in Schotland. Hoewel ik de yurt heel gaaf vind, heeft het vissershuisje ook wel wat. Lekker basic met een potkacheltje op de veranda. Maar ik ga toch voor de yurt, want ik houd ervan om door het doorzichtige dak naar de sterren te kijken.  En wauw, wat is deze yurt gaaf ingericht!

yurt in schotland yurt schotland glamping fishhermans_retreat_main schotland

Voor de glamping betaal je rond de 70 pond per nacht.

Ik ga even verder fantaseren over een mogelijke roadtrip Schotland. Lekker met de auto van hotel naar hotel en ondertussen ook nog even op de boot, vanwaaruit je misschien zelfs dolfijnen kunt spotten. Wees dus niet verbaasd als je over een tijdje een reisverslag Schotland ziet. En wie weet ga ik dan zelfs nog wel even whisky drinken op Isle of Skye!

 

skye

 

Foto’s natuur: Visit Scotland