Misschien hebben jullie op Instagram al wat mooie kiekjes voorbij zien komen van onze bruiloft en de honeymoon. Vanaf het moment dat Gijs en ik besloten te trouwen en inspiratie gingen opdoen, wist ik dat ik een bohemian thema wilde. Met wilde bloemen, een niet truttige trouwjurk met zwierige rok en een super relaxte sfeer. Ik gebruikte Pinterest als inspiratie en samen met Gijs bezocht ik de leukste trouwlocaties in Deventer, om vervolgens op zoek te gaan naar de leukste fotograaf, dj, bruidstaart etc. Onze zoektocht is gelukt, kijk maar mee…

Bohemian trouwjurk

De trouwjurk was het eerste wat ik uitkoos. Die moest perfect zijn. Ik ben voor de vorm een paar bruidszaken ingestapt, maar ik kreeg het plaatje van een jurk uit de Amerikaanse winkel BHLDN maar niet uit mijn hoofd. De Paulette dress van BHLDN vond ik zo ontzettend mooi. BHLDN verkoopt heel veel niet truttige, niet standaard trouwjurken. De stijl is heel erg bohemian en werelds en dat was precies wat ik zocht voor onze bruiloft. Ik besloot hem te bestellen, een gok met die Amerikaanse maten, maar wonder boven wonder paste hij me net. Ik lette de maanden voor de bruiloft extra goed op mijn gewicht, zodat hij zou blijven passen en tadaaa… gelukt! Mijn moeder ritste hem dicht en ik voelde me meteen super mooi.

Nadat ik helemaal werd gepimpt door Laura en Nanne van New Romantics, een duo dat (bruids)fotografie combineert met visagie en haarstyling, was ik klaar om me aan Gijs te laten zien. Hij stond onderaan de trap en het was zo’n mooi moment. Ik vond zijn pak en blouse trouwens ook helemaal top. Lekker casual en toch chique.

Eendje als trouwauto

We trouwden bij het sprookjesachtige Hotel Gaia in Diepenveen, vlakbij Deventer. Nadat ik hun bomencirkel had gezien, wist ik dat dit dé plek was voor onze bruiloft. Zo mooi! Het was ook de ideale locatie voor de fotoshoot. Gaia beschikt over een knalgroen lelijk eendje, dat ze gebruiken als tosti-eend tijdens evenementen. Wat nou tosti’s, dacht ik. Het is voor ons de ideale trouwauto. En dus huurden we de groene eend, maar dan zonder tosti’s. Super leuk, vooral voor ons zoontje die helemaal fan is van 2cv’s sinds we er een huurden op Ibiza.

 

boho bruiloft inspiratie trouwauto trouwen in een eend 2cv

Regen op je bruiloft

Na de fotoshoot kwamen we met ronkende motor in de eend aan bij de entree van Gaia.  Alle mensen die wij leuk en lief vinden, stonden klaar en we keken naar zoveel vrolijke gezichten. Iedereen was zo oprecht blij voor ons! Echt een geluksmoment.

En toen was er de ceremonie. In de bomencirkel, waar ik zo graag wilde trouwen. Mijn broertje was het bos in gegaan en had de meest geweldige constructie gemaakt voor een wedding curtain van macramé. Vriendinnetje Alyssa had hem versierd met allemaal bloemen en daarvoor stonden onze stoelen. Het was zo mooi geworden. Gijs stond op me te wachten, onze vriend Lukas zong en speelde op gitaar het liedje Forever van Ben Harper en mijn vader leidde me naar voren. Perfect! Al was ik bloednerveus.

Maar toen begon het te druppen en druppels werden serieuze regen. En laat regen nou precies datgene zijn waar ik zo bang voor was deze dag. Ik zag gasten steeds ongemakkelijker kijken en toen werd de knoop doorgehakt: we gaan naar binnen. Een lange stoet van mensen met stoelen in hun hand vormde zich naar binnen. Ook de boog werd door twee sterke kerels naar binnen gedragen. Er ontstond een prettig soort chaos en in die chaos kon ik nog steeds lachen. Op de een of andere manier was niet perfect dus ook gewoon ok en zorgde dit hilarische tafereel juist voor een soort ontlading van de spanning. En dus gingen we binnen verder waar we waren gebleven. Onze ambtenaar (de beste!) maakte ons voortdurend aan het lachen en een half uur later stonden we met prosecco en taart te proosten: we waren getrouwd!

bohemian wedding curtain tattoo trouwen

Tattoos en taarten

Aan ringen deden we niet. Die zou Gijs’ toch maar kwijtraken. En dus kozen we voor iets dat niet af kan: een tattoo. Voor mij de maan, voor Gijs de zon. En allebei een ster als symbool voor ons zoontje.

De prachtige taarten werden gemaakt door de dames van De Gillende Keukenmeiden in Zwolle. Ze waren niet alleen mooi, maar ook ontzettend lekker.

bohemian bruidstaart

Polaroids gastenboek

Gelukkig werd het weer droog, zodat het versierde terras niet leeg bleef. We vroegen aan alle gasten om een polaroid te maken en daar iets op te schrijven. Dit werd ons gastenboek. We hadden wat photo props, zoals snorren op stokjes in een vintage reiskoffer gestopt en daar konden ze dan hun foto mee opleuken. Het resultaat was superleuk!

Trouwen in een tipi

Aan het einde van de middag ruilden we Gaia in voor restaurant NuNu in Schalkhaar, ook weer vlakbij Deventer. Hier staat een giant tipi in de tuin en dat was precies was we zochten voor ons feest en diner. Toen we aankwamen regende het nog een beetje, maar al snel werd het droog. De vuurtjes en fakkels brandden, overal lagen loungekussens op pallets en de muziek, verzorgd door Platenbaas Joost, stond al zachtjes aan.

buiten trouwen koud

Omdat NuNu een Australisch restaurant is, werden er veel bijzondere drankjes geserveerd. Vanaf nu is de roze Bundaberg mijn favoriet!

bundaberg niet truttig trouwen

Party

Het diner bestond uit een selectie van wereldse hapjes. Van couscous salade tot falafel en van een Marokkaans stoofpotje tot oerhollandse frietjes. Lekker! En daarna was het feest. We openden op ‘be my baby’ van The Ronettes en eindigden met Heroes van David Bowie. Helemaal ons feest.

Nu ga ik los op het uitzoeken van alle foto’s en het maken van een fotoboek bij CEWE Fotoservice. Want ondanks dat ik van digitaal houd, wil ik voor de leukste reizen en uiteraard ook onze bruiloft een tastbaar papieren fotoalbum. Ik heb nu al zin in het moment dat het boek op de deurmat valt. Lekker herinneringen ophalen.

trouwen in een tipi

bohemian bruiloft your future postcard

Foto’s zijn eigendom van New Romantics en Your Future Postcard. Geen enkele foto mag gebruikt worden zonder toestemming van Your Future Postcard.