Of ik een keer wilde logeren in haar huisje van hout in Noordwijk, vroeg Tamira van Woerden mij vorig jaar. Daar hoefde ik na het zien van de foto’s niet lang over na te denken. Tuurlijk wilde ik dat! Tamira en haar man verhuren een super schattig houten vakantiehuisje in Noordwijk. Het is gebouwd in Zweedse stijl inclusief Scandinavische inrichting. Dus veel wit en natuurlijke materialen.Het huisje heeft drie slaapkamers. Twee ervan zijn op een soort vide, waar je met een trap kunt komen. De ander is beneden. In totaal kun je dus met zes personen slapen. Ruim genoeg dus voor ons drietjes. Het huisje ligt op een klein bungalowpark. Tamira waarschuwde al: laat je niet ontmoedigen door de uitstraling van het park. Eenmaal bij het huisje komt het goed. Ze had gelijk. Zelfs van een afstand ziet het huis er super uit: zwart hout, veel ramen, een mooie tuin, schattig houten tuinhek en gezellige vouwgordijntjes. Alles in de kleuren zwart wit. Zelfs de witte bloemen in de tuin doen mee.

huisje noordwijk

En als je dan eenmaal binnen bent, voel je je meteen thuis. Niks geen ongezellige bungalow, maar een knusse huiskamer vol kaarsjes, kussentjes, mooi serviesgoed, inspirerende plaatjes en een gezellige kachel. Er hangt een prettige geur en doordat koffie en thee aanwezig zijn, kun je meteen genieten van een kopje koffie op de bank. Of een cappuccino, want het nespresso apparaat is compleet met melkopschuimer. Yeah! Wij hadden al boodschappen gedaan, dus we hebben de melk meteen gebruikt om cappuccino mee te maken in een van de mooie mokken. Daarna lekker koken (er is zelfs een goede oven) en op de bank met een film. Vanaf de bank kijken we uit op heel veel groen: bomen, struiken, klimop. We zien het ene na het andere vogeltje rondvliegen. Heel leuk.

FullSizeRender-8 FullSizeRender FullSizeRender-10FullSizeRenderddFullSizeRender-3

De volgende ochtend worden we wakker en zien we dat de zon schijnt. Gelukkig, want er was eigenlijk slecht weer voorspeld. We kunnen tegen verwachting in dus ontbijten in de tuin. Wat een zaligheid. Onze kleine man vindt de tuin geweldig. Hij kan net lopen en dribbelt voortdurend rond achter zijn bal aan. Wij genieten van zijn dronkenmansloop terwijl we koffie drinken op een van de leuke rieten stoelen. Wat is het hier fijn zitten zeg. Ik hoor niets anders dan vogeltjes en het vrolijke gebrabbel van onze zoon. Voor oudere kinderen is er een boomhut met schommel in de appelboom. Ik krijg spontaan zin er in te klimmen!

leuk zweeds vakantiehuisje IMG_8620lekker eten noordwijk
Hoe leuk het huis ook is, we hebben het af en toe toch even verlaten. Een goede reden: het strand is heel dichtbij. Ongeveer een kwartier lopen door bos en duin en je staat met je voeten in het zand. Fietsen kan ook, want in het schuurtje staan drie fietsen (met op twee ervan kinderzitjes) klaar. Ideaal voor als je naar het centrum of een leuke strandtent wilt, die beiden iets te ver weg zijn om te lopen. Op aanraden van Tamira zijn we naar strandtent Witsand gegaan om te lunchen. Een erg leuke plek met meubels in een stoere, rauwe stijl. Veel hout, koper, olijfbomen en een menukaart vol wereldse gerechten, zoals Baba Ganoush. Toen wij er waren regende het, maar binnen zaten we warm en droog bij een vuurtje en keken we toch uit over de rustgevende golven.

IMG_8653

Voor ons is het logeerpartijtje helaas alweer voorbij. Voor wie ook naar dit fijne plekje wil: wees op tijd met boeken, want het huisje van hout is heel snel volgeboekt. Ik kan het absoluut aanraden. Ook als je met kinderen bent, Weet wel dat de kinderslaapkamers bereikbaar zijn via best wel enge trappen, maar iets oudere kinderen zullen dit alleen maar heel stoer vinden.

Als kers op de taart: een filmpje van ons verblijf:

Best thing: rust, ruimte en een super leuk ingericht huisje. En dan ook nog op loopafstand van het strand.
Prijs: vanaf 300 euro voor een weekend en 475 voor een week.

Nog een verzoekje: wil je als je hier boekt erbij vermelden dat je via mijn blog komt? Dan weten de eigenaren en ik hoeveel mensen via Your Future Postcard zijn gekomen en dat is altijd leuk om te weten.

www.huisjevanhoutinnoordwijk.nl