Afgelopen weekend sliepen grote man, kleine man en ik in Hotel Blooming in Bergen. Ik wilde altijd al eens hiernaartoe, dus toen ik voor werk in Schoorl moest zijn, greep ik mijn kans. En het was nog beter dan ik had verwacht. Blooming was namelijk ook nog eens het perfecte familiehotel. Met ruime familiekamers (met stapelbedstee met tv-schermen voor de kids), twee speelkamers, een kast vol met laarsjes in alle maten (voor de boswandelingen) en een zwembad. Nu was dat laatste natuurlijk niet alleen fijn voor de kids, maar ook voor papa’s en mama’s. Net zoals de mooie kamers met natuurlijke Coco-mat matras en de verfijnde inrichting. Als je van interieurdesign houdt, kun je hier je ogen uitkijken.

Onze kleine man had superveel zin in zijn nachtje hotel. Van tevoren vertelde hij aan iedereen die het maar (of niet) wilde horen dat hij in een hotel ging slapen. Na ons nachtje in een familiekamer in Utrecht was hij nog meer van hotels gaan houden dan hij al deed. Ik vrees dat hij dat van zijn moeder heeft ; ) Toen we aankwamen, werd hij zowaar nog enthousiaster. Een stapelbed met tv? Jippie! Een zwembad? Yes! En wat zijn dat voor leuke ballen in die design zithoek? Kleine man rende enthousiast door de gangen, op ontdekkingstocht door het hotel. Toen hij de speelhoek ontdekte, was hij helemaal door het dolle heen. Echt leuk.

We aten die avond in restaurant Vigor, op de eerste verdieping van Blooming. Op het menu stonden onder andere pizza’s. Voor mij een culinaire pizza met gegrilde groenten en iets met citroenmayonaise. Voor kinderen was het pas echt feest. Zij mogen hier namelijk hun eigen pizza beleggen en laten afbakken in de houtoven. Super leuk en eens wat anders dan het standaard kindermenu met patat. Vigor is sowieso een aanrader. Lekker eten, veel komt uit eigen moestuin, en erg goede wijn. En het fijne: je bent zo weer terug in je hotelkamer ; )


De volgende dag sliep onze kleine zowaar uit tot 8.30 uur! Een cadeautje voor ons. Nadat hij uitgebreid in bad was geweest, genoten we van een prima ontbijt. Daarna was het strandtijd! In ongeveer tien minuten tijd rijd je naar Bergen aan Zee, mijn favoriete kustplaats in Nederland. Zoals altijd als we hier komen, gingen we naar Noord, de strandtent van Sissy Boy. Het was buiten guur en koud, maar de lucht was blauw, dus we genoten binnen van de prachtige vergezichten en de schuimende golven. Daarna even lekker zandstralen op het strand en toen op naar huis. Het was een heerlijk weekend. En Blooming is echt een aanrader. Mét en zonder kinderen.

Best thing: dat kidsproof en een mooi design hier hand in hand gaan
Prijs: vanaf 85 euro voor een kamer

www.weareblooming.com